Het stappenplan van payroll

Kies je voor payrolling? Dan laat je het juridsche werkgeverschap en het administratieve proces aan ons over. Jij kunt je dan helemaal richten op jouw eigen bedrijf. Hieronder staat het stappenproces uitgelegd.

1. Aanmelden payrollmedewerkers
Zodra jij je hebt aangemeld bij Abiant Payroll krijg je toegang tot jouw eigen online omgeving waar je zelf jouw medewerkers aanmeld en contractgegevens in kunt voeren. Op basis van deze gegevens stellen wij het arbeidscontract op. Aanmelden is zo gebeurd.

2. Bepalen van loon en arbeidsvoorwaarden
Abiant Payroll hanteert altijd een bruto loonafspraak met zijn medewerkers. Op de payrollovereenkomst worden bruto uurloonafspraken vastgelegd. Premieafdrachten, pensioenen en werknemersverzekeringen worden door ons geregeld. Bij de bepaling van de lonen geldt de cao ABU als uitgangspunt. 

Ziekte?
Is jouw medewerker ziek, dan meldt diegene zichzelf ziek bij jou en bij Abiant Payroll. Abiant Payroll zorgt voor ziekte- en verzuimbegeleiding. Afhankelijk van de cao-afspraken wordt de medewerker bij ziekte wel of niet door Abiant Payroll doorbetaald. Herstelmelding van de zieke medewerker doet jouw medewerker ook weer zelf. Je kunt ervoor kiezen om het ziekterisico zelf te dragen; in dat geval factureren wij de ziekte-uren aan jou door.

3. Salarisverwerking
Na aanmelding van de medewerker, zetten wij wekelijks de declaraties klaar voor de medewerkers die op dat moment bij jou werkzaam zijn. Jij of jouw medewerker voert wekelijks de gewerkte uren in op de digitale declaraties. Aansluitend keur jij als opdrachtgever ze goed. Daarna staan ze meteen klaar voor verwerking. Na verwerking ontvangt de medewerker een bericht en kan dan de loonstrook digitaal inzien op Mijn Abiant Payroll. Wij zorgen voor de betaling en verdere afhandeling van de loonadministratie.

4. Facturering
Na de verloning van de payrollmedewerker is de factuur wekelijks beschikbaar via Mijn Abiant Payroll. Ook ontvang je een originele factuur per e-mail. De payrollmedewerker kan op Mijn Abiant Payroll eveneens de eigen gegevens inzien. 

payroll via abiant

Contact Abiant Payroll
Maak gebruik van de kennis van Abiant Payroll en neem contact op voor persoonlijk advies. Onze payroll adviseurs zijn per mail te bereiken via payroll@abiant.nl en telefonisch op 050 206 00 50.