Het stappenplan van payroll

Kiest u voor payrolling? Dan laat u het juridsche werkgeverschap en het administratieve proces aan ons over. U kunt zich dan helemaal richten op uw eigen bedrijf. Hieronder staat het stappenproces uitgelegd.

1. Aanmelden payrollmedewerkers
Zodra u zich heeft aangemeld bij Abiant Payroll krijgt u toegang tot uw eigen online omgeving waar u zelf uw medewerkers aanmeld en contractgegevens in kunt voeren. Op basis van deze gegevens stellen wij het arbeidscontract op. Aanmelden is zo gebeurd.

2. Bepalen van loon en arbeidsvoorwaarden
Abiant Payroll hanteert altijd een bruto loonafspraak met zijn medewerkers. Op de payrollovereenkomst worden bruto uurloonafspraken vastgelegd. Premieafdrachten, pensioenen en werknemersverzekeringen worden door ons geregeld. Bij de bepaling van de lonen geldt de cao ABU als uitgangspunt. 

Ziekte?
Is uw medewerker ziek, dan meldt diegene zichzelf ziek bij u en bij Abiant Payroll. Abiant Payroll zorgt voor ziekte- en verzuimbegeleiding. Afhankelijk van de cao-afspraken wordt de medewerker bij ziekte wel of niet door Abiant Payroll doorbetaald. Herstelmelding van de zieke medewerker doet uw medewerker ook weer zelf. U kunt ervoor kiezen om het ziekterisico zelf te dragen; in dat geval factureren wij de ziekte-uren aan u door.

3. Salarisverwerking
Na aanmelding van de medewerker, zetten wij wekelijks de declaraties klaar voor de medewerkers die op dat moment bij u werkzaam zijn. U of uw medewerker voert wekelijks de gewerkte uren in op de digitale declaraties. Aansluitend keurt u als opdrachtgever ze goed. Daarna staan ze meteen klaar voor verwerking. Na verwerking ontvangt de medewerker een bericht en kan dan de loonstrook digitaal inzien op Mijn Abiant Payroll. Wij zorgen voor de betaling en verdere afhandeling van de loonadministratie.

4. Facturering
Na de verloning van de payrollmedewerker is de factuur wekelijks beschikbaar via Mijn Abiant Payroll. Ook ontvangt u een originele factuur per e-mail. De payrollmedewerker kan op Mijn Abiant Payroll eveneens de eigen gegevens inzien. 

payroll via abiant

Contact Abiant Payroll
Maak gebruik van de kennis van Abiant Payroll en neem contact op voor persoonlijk advies. Onze payroll adviseurs zijn per mail te bereiken via payroll@abiant.nl en telefonisch op 050 206 00 50.