Thomas Paapst over Abiant Jobcoaching

Links jobcoach Willem de Vries, rechts slager Thomas Paapst

Thomas Paapst is eigenaar van Slagerij Paapst in Winneweer. Het vinden van geschikt personeel werd voor hem steeds moeilijker. Begin dit jaar koos hij daarom bewust voor een ander spoor. Paapst schakelde Abiant Jobcoaching in. 

Paapst: "Het werd steeds lastiger om goede mensen te vinden. Wellicht stelde ik zelf ook wel te hoge starteisen. Toen dacht ik waarom geef ik niet iemand de kans die ik kan kneden. Iemand die zich hier kan ontplooien? Zo kwam ik in het voorjaar van 2019 via Willem de Vries, jobcoach van Abiant Jobcoaching, met mijn huidige medewerkster in contact. Ze werkt hier nu vijf maanden en die ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ valt reuze mee."

"Waarom geef ik niet iemand de kans die ik kan kneden?"

"Het bevalt me prima. We kunnen het goed vinden en vullen elkaar aan. Het is af en toe intensief, maar die extra tijd en aandacht gun ik haar. Het kost me eerlijk gezegd minder tijd dan ik vooraf dacht. Ze is bereid te leren en komt zelf vaak met goede ideeën en inzichten. Dat is voor mij heel waardevol. Het is de moeite waard. Willem doet daarbij zijn werk als jobcoach uitstekend. Zijn begeleiding is gestructureerd, haar werk lijdt er niet onder en ik zie steeds meer verbeteringen. Daarnaast blijkt deze samenwerking een goede manier om met een klein beetje voordeel, toch aan geschikt personeel te komen. En dat is voor een kleine ondernemer zoals ik erg gunstig!"