Opdrachtgever Louis van Dijk over uitzendbureau Abiant

Opdrachtgever Louis van Dijk over uitzendbureau Abiant

Rietdekker Louis van Dijk is, met zijn bedrijf Van Dijk Rietdekkers uit Dokkum, klantrelatie van Abiant Veenwouden. Al snel na de opening in januari 2015 van onze uitzendvestiging aan de Haadstrjitte, vonden Louis en Abiant elkaar in een aangename oprechte manier van zaken doen. En zaken doen, dat doet Van Dijk net als rietdekken op basis van gevoel.

"Ik ben een klein bedrijf, maar ik voel me een belangrijke klant."

Louis staat alweer veertig jaar ‘op de ladder’. “Ik heb praktijkervaring genoeg en natuurlijk heb ik mijn vakdiploma’s en mijn middenstandsdiploma. Het bedrijf en dit vak zit in mijn genen, maar rietdekken leer je op het dak. Het is een eeuwenoud ambacht. De basistechniek is hetzelfde als duizend jaar gelden, alleen gebruiken we nu moderne inzichten en materialen.”

Van Dijk Rietdekkers heeft zijn oorsprong in 1862. Louis: “Vroeger werkten we veel met panlatten, nu meer met schroeven. Op het gebied van veiligheid is echt alles anders. Speciale rekken bij steile daken, veilige steigers, goede valbescherming, veiligheidscursussen; dat was duizend jaar geleden wel anders.”

Zijn goede naam en jarenlange ervaring spreken in Louis voordeel. Toch zegt hem dat niet alles. “Wij moeten elke keer opnieuw kwaliteit en precisiewerk leveren. We hebben een reputatie hoog te houden. Elke klant verdient dezelfde aandacht en kwaliteit.”

Louis kwam via Gerhard Noordhof met Abiant in contact. “Hij heeft echt zijn best gedaan om mij en mijn vak te leren kennen. Hij komt wel eens langs om te buurten, ook als er niets te halen valt. Een beetje pierewaaien. Ik herken dat, zo doe ik dat ook. Gerhard kent mij daardoor en weet bijvoorbeeld dat ik niet van moderne middelen ben, daar houden ze bij Abiant inmiddels rekening mee. Ze respecteren wie ik ben en hoe ik werk.”

“Ik ben een klein bedrijf, maar ik voel me een belangrijke klant. Dat doet Abiant goed. Er wordt goed met mij meegedacht. Soms zoek ik een specifiek persoon voor een specifieke klus, dan snapt Abiant wat er moet gebeuren. Zij weten hoe ik werk en welke persoon daarbij past.” Als een match perfect is, kijkt Louis niet op een euro meer of minder. “Goede rietdekkers zijn me wel wat waard. Daar moet Abiant en ook ik in willen investeren. In opleiding, maar ook in goede voorwaarden.”