"Ik ben er trots op dat we Abiant Techniek als technisch specialist hebben weten neer te zetten."

Bas Koster | accountmanager Abiant Techniek

Naam: Bas Koster
Functie: Accountmanager Abiant Techniek
Specialisatie: Metaal en werktuigbouwkunde
Opleiding: Communicatie aan de Hanzehogeschool in Groningen
Werkzaam voor Abiant: januari 2016 - januari 2021

Wat is jouw specialisatie?
“Sinds 2008 ben ik werkzaam in de uitzendbranche en sinds 2010 ligt mijn focuspunt alleen nog op het uitzenden binnen de techniek. Doordat ik mij ook binnen de technische sector verder heb gespecialiseerd in de metaal en werktuigbouwkunde, weet ik precies wat er speelt op de arbeidsmarkt. Ik heb dankzij de jarenlange ervaring een groot netwerk opgebouwd waardoor ik in staat ben om een goede match te maken tussen uitzendmedewerker en opdrachtgever."

Wat vind je het leukste van je werk?
“De diversiteit aan opdrachtgevers. Het ene moment sta ik in een constructiebedrijf, het volgende moment bij een machinebouwer of op een scheepswerf. Het mooie is ook dat een aantal klanten inmiddels langdurige relaties zijn geworden, die eigenlijk beter gezien kunnen worden als samenwerkingspartners. Dit zijn bijvoorbeeld Next Generation Shipyard uit Lauwersoog en Machinefabriek Rusthoven in Groningen."

Als je zelf binnen de techniek zou werken, wat zou je dan willen doen?
“Ik zou dan op een bedrijfsbureau willen werken in een spin in het web-rol. Alles regelen en coördineren zodat de werkzaamheden goed en juist kunnen worden gedaan.”

Waar ben je het meeste trots op?
“Hoe we Abiant Techniek de afgelopen jaren als technisch specialist neer hebben weten te zetten. Ons werkgebied is Noord-Nederland en in dit gebied kennen wij de markt, spreken de taal en hebben we een uitgebreid netwerk opgebouwd. Hierdoor zijn wij snel op de hoogte van actuele ontwikkelingen op de technische arbeidsmarkt en kunnen we snel schakelen.”

Je hebt communicatie gestudeerd. Ambieer je nog een baan in het communicatievak?
“Wanneer ik zou stoppen in de uitzendbranche, dan zou ik het communicatievak nog wel weer in willen. Echter na jaren in de techniek te werken sta ik ook open voor een baan binnen de techniek. Hierin heb ik geen opleiding gevolgd en zal bijscholing wel noodzakelijk zijn.”

Werk jij om te leven of leef jij om te werken?
“Ik werk om te leven. Ik hou ervan om op vakantie te gaan en in mijn vrije tijd te gaan sporten of te gaan motorrijden. Als ik een miljoen zou winnen, dan neem ik ontslag en ga ik reizen."

Lijn.jpg