"Tijdens mijn stage wil ik graag meer leren over sociale vaardigheden op de werkvloer."

Jord Nie.png

Naam: Jord Nie (16)
Opleiding ICT Beheerder niveau 4 aan het Alfa-College in Groningen
Stageplek: ICT-afdeling Abiant
Stageperiode: september 2020 - februari 2021

Wat hoop je te leren tijdens je stage?
"Ik wil vooral graag sociale vaardigheden leren. Bijvoorbeeld hoe je kunt samenwerken aan een project, maar ook hoe je het beste met je collega's kunt communiceren. Ik merk nu nog weleens dat een ander niet altijd direct snapt wat ik bedoel. Ik hoop tijdens mijn stage dit beter te leren zodat ik voortaan in één keer kan vertellen wat ik eigenlijk wil zeggen."

"Daarnaast hoop ik na mijn stage meer kennis te hebben van de verschillende applicaties en programma's waar we tijdens de opleiding al uitleg over hebben gehad. Zoals bijvoorbeeld TOPdesk, dit is software waarmee onder andere IT-processen gestroomlijnd kunnen worden. Ik vind het interessant om nu eindelijk in het echt met dit ticketsysteem te werken. Ik heb zelfs al de eerste tickets zelf mogen afhandelen!"

Waarom heb je voor de opleiding ICT Beheerder gekozen?
"Van kleins af aan zit ik al veel achter de computer om te gamen en ben ik online op social media. Vanaf mijn veertiende wist ik dan ook dat ik graag de ICT in wilde. Met andere opleidingen zoals de zorg, heb ik ook niks. Daarom leek de opleiding ICT Beheerder mij de meest logische keuze."

Wat ga je na je opleiding doen?
"Momenteel zit ik in het tweede jaar van mijn opleiding. Wanneer ik klaar ben met de studie ben ik achttien. Ik zou dan nog niet direct aan het werk willen, maar nog graag een vervolgstudie willen doen. Waarschijnlijk iets in de richting van sitebouwer of game-ontwikkelaar. Voorlopig wil ik graag nog zoveel mogelijk leren."

Heb je ook een bijbaan?
"Ja, normaal werk ik gemiddeld 20 uur per week bij McDonald's. Tijdens mijn stage maak ik minder uren omdat het anders niet goed te combineren is."

Wat doe je graag in je vrije tijd?
"Ik kijk graag naar de Formule 1 en kijk en speel voetbal. Mijn passie voor voetbal is ontstaan door mijn opa; hij is scout voor FC Groningen. Daarnaast vind ik het leuk om te gamen, Netflixen en muziek te luisteren."

Lijn.jpg