"Je moet als personeelsplanner snel kunnen schakelen."

Maarten de Jong | Personeelsplanner Abiant Stadskanaal

Naam: Maarten de Jong
Functie: Personeelsplanner Abiant Stadskanaal
Opleiding: Sociaal Juridische Dienstverlening aan het Drenthe College in Emmen
Werkzaam voor Abiant sinds: januari 2015 - juni 2022

Wat voor type werknemer ben jij?
“Ik zou mezelf omschrijven als een echte teamplayer. Daarnaast ben ik sociaal en analytisch. De meeste (oud)collega’s zullen denk ik aan dit rijtje toevoegen dat ik behulpzaam, gedreven, flexibel en vastberaden ben. Dankzij mijn opgedane werkervaring vind ik dat ik mezelf ondertussen kan zien als een zorgvuldige personeelsplanner.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag als personeelsplanner eruit?
“Iedere dag is anders en elk uur gebeurt er wel iets. Het is vaak snel schakelen en zoveel mogelijk vooruitkijken. De werkzaamheden variëren van het maken van een goede match tussen medewerker en opdrachtgever tot het regelen van scholing en cursussen voor uitzendmedewerkers. Samen met mijn collega’s streef ik er in elk geval naar om onze uitzendmedewerkers, werkzoekenden en opdrachtgevers zo goed mogelijk te bedienen.”

Wat spreekt jou het meeste aan in de uitzendbranche?
“Ik ben in de uitzendbranche gaan werken omdat ik mensen wil helpen met het vinden van een nieuwe baan. Dankzij mijn betrokkenheid en het persoonlijke contact dat ik heb met werkzoekenden en uitzendmedewerkers weet ik wat iemand wil en in huis heeft. Daarnaast vind ik het fijn om met mensen te werken en nieuwe contacten te leggen en onderhouden. Het is toch fantastisch dat ik dankzij mijn functie als personeelsplanner deuren weet te openen waar dit voor sommigen zelf niet lukt.”

Wat vind jij belangrijk in je werk?
“Ik vind het belangrijk om met plezier aan het werk te zijn, binnen Abiant lukt dat goed. De verhouding tussen werk en privé moet kloppen. In een maatschappij waarin we allemaal erg veel moeten kan dit soms best lastig zijn. Het is daarom goed om regelmatig de balans op te maken en hierbij stil te blijven staan en jezelf de vraag te stellen of je leven nog is zoals jij graag zou willen.”

Je zit in de ondernemingsraad. Waarom ben je or-lid geworden?
“Het is erg interessant om via de ondernemingsraad (or) mee te mogen denken met Abiant als bedrijf en de overkoepelende holding. Ik vind het erg leerzaam om van dichtbij mee te maken hoe bepaalde zaken geïmplementeerd worden. Als ondernemingsraadslid is hierbij het vertegenwoordigen van de achterban primair aan de orde. Ik probeer samen met de andere or-leden zo goed mogelijk de belangen van (uitzend)medewerkers te behartigen. Medewerkers kunnen dan ook altijd bij mij, of een van de andere or-leden, terecht wanneer ze graag iets willen aankaarten of zelf willen toetreden tot de or.”

Lijn.jpg