"Als receptionist ben ik het visitekaartje van het bedrijf."

Greetje Brondijk.png

Naam: Greetje Brondijk
Functie: Receptionist Abiant Holding
Opleiding: Medisch secretaresse in de avonduren via Scheidegger
Werkzaam voor Abiant sinds: oktober 2006

Wat was je eerste baan?
“Mijn eerste echte baan was als verkoopster bij De Letterbak in de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen. Deze winkel bestaat niet meer, maar was gespecialiseerd in tijdschriften, stripboeken en buitenlandse kranten. Hierdoor hadden we een multicultureel klantenbestand. Dit maakte het werk gevarieerd en leuk. Er kwamen ook veel BN’ers in de zaak, wat ik heel boeiend vond.”

Sinds wanneer werk je bij Abiant?
“Sinds oktober 2006. Toen heette het nog AB Groningen. Mijn eerste functie was administratief medewerker op de vestiging in Bedum. Na 8 jaar ben ik als receptionist aan de slag gegaan op het hoofdkantoor in Groningen. Ik ben een echt mensenmens en miste in mijn functie als administratief medewerker het contact met externe mensen. Als dienstbaar persoon vind ik het heerlijk om op de receptie te werken. Inmiddels ben ik alweer ruim 6 jaar receptionist op het hoofdkantoor in Groningen.”

Wat vind je het leukst aan jouw werk als receptionist?
“Dat ik het visitekaartje ben van het bedrijf. Daarnaast vind ik het leuk dat ik zeer uiteenlopende dingen mag regelen en gasten mag ontvangen. Ook het contact met collega’s en uitzendkrachten maken het werk prettig.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?
“Ik ben om 7:45 uur op kantoor, om de voordeur en de receptie te openen. In het overzicht van vergaderzalen zie ik wat er klaargezet moet worden en welke gasten en/of collega’s ik kan verwachten. Naast gasten ontvangen en de post verwerken, regel ik veel dingen in en om het hoofdkantoor en voor de vestigingen. Zo doe ik de bestellingen van kantoorartikelen, facilitaire voorzieningen en zorg ik bijvoorbeeld dat er bloemen, taart en cadeaubonnen besteld worden voor jubilerende collega’s en uitzendkrachten. Als een vergadering de hele dag duurt, zorg ik dat er een lunch geserveerd wordt. De telefoon rinkelt de hele dag, ook tijdens de koffie- en lunchpauze. Daarom zie je mij met een telefoon in de hand als ik door het hoofdkantoor loop. We zijn altijd bereikbaar.”

Je woont in Winsum en werkt in Groningen. Hoe reis jij naar je werk?
“Het liefst op de fiets! ’s Ochtends een frisse neus halen en op de terugreis de hectiek van de dag achter je laten.”

Wat doe je in je vrije tijd?
“Ook in mijn vrije tijd fiets ik graag, maar nog liever ga ik er samen met mijn man Abel, onze honden Vida en Rosa, op uit. Af en toe een lange wandeltocht, zoals bijvoorbeeld de Tocht om de Noord, vind ik ook heel gezellig. Ik hou van eten, dus zelf koken of uit eten gaan doe ik graag! In de vakanties ga ik het liefst naar zee of met ons camperbusje naar Scandinavië.”

Lijn.jpg