"Werk is voor mijn geluksgevoel een belangrijke graadmeter."

Arien Huijssoon.png

Naam: Arien Huijssoon
Functie: Operationeel directeur Abiant NL
Opleidingen: hbo-opleiding personeel en arbeid aan de NHL Stenden Hogeschool (afgerond in 2000) | mbo-opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening aan De Clinck (afgerond in 1996) | post-hbo Bedrijfskunde en management via Artra (afgerond in 2005) | sprintopleiding Melkveehouderij (afgerond in 2016) | Diverse cursussen gevolgd.
Werkzaam voor Abiant sinds: 1 juli 2000

Je werkt ruim 20 jaar voor Abiant en bent doorgegroeid naar de functie van operationeel directeur. Welke functies heb je nog meer gehad bij Abiant?
“Ik ben begonnen als stagiair op de vestiging in Leek. Na mijn stage ben ik gevraagd om personeelsplanner daar te worden, daar heb ik natuurlijk geen nee op gezegd. Na een aantal jaren ben ik vestigingsleider geworden en gaandeweg ben ik doorgegroeid naar de functies van regiomanager en MT-lid. Sinds 2018 ben ik operationeel directeur en vorm ik samen met Metske Kloppenburg de directie van Abiant NL. Mijn eerste vakantiebaantje in de kassen was trouwens via AB Groningen (zo heette Abiant voorheen).”

Wat vind je het leukste aan jouw functie?
“Ik vind het plezierig dat ik met veel verschillende facetten bezig mag zijn binnen de organisatie. Dit maakt mijn functie heel divers. Ik kan veel verschillende rollen aannemen. Van beslisser, tot enthousiasmeerder, motiveerder en uitvoerder. Wat dat betreft ben ik eerder een generalist dan specialist. Ik heb er ook veel lol in om de diversiteit in mijn functie op die manier vorm te geven. Ik blijf ook scherp omdat ik op deze manier weet wat er in het veld speelt. Hierdoor kan ik beter beslissingen nemen en strategisch betrokken blijven. Naast dat ik het fijn vind dat ik over verschillende gespreksonderwerpen mijn zegje mag doen, vind ik de dynamiek van het werken met mensen, zowel collega’s als externen, heel aangenaam.”

Hoe ziet een gemiddelde werkweek er voor jou uit?
“Op maandagochtend start ik altijd samen met de collega’s van de staf met de ‘Kijk op de week’. We nemen dan de belangrijkste projecten van die week door. Verder heb ik gedurende de week meerdere overleggen staan. Onder andere met de teams die ik momenteel aanstuur (Abiant Bedum en Abiant Werving en selectie), de diverse werkgroepen rondom applicaties en met bestaande en nieuwe instanties over projecten die we gezamenlijk willen oppakken, zoals scholingstrajecten. Daarnaast heb ik elke week contact met klanten.”

“Doordat circa 80 procent van mijn tijd is ingekleurd met afspraken en uit al die overleggen vaak ook weer nieuwe acties komen, ben ik regelmatig in de avonduren bezig om het een en ander nog uit te werken. Ik moet bewust tijd blokken om strategisch na te denken. In de waan van de dag schiet een moment van rust er anders zo bij in. Al moet ik zeggen dat ik te veel rust ook niet lekker vind. Ik krijg juist energie van hard werken.”

Wat voor type leidinggevende ben jij?
“Ik vind mezelf een coachend leider die hard werkt en makkelijk kan schakelen tussen verschillende dimensies en onderwerpen. Ik ben bevlogen, analytisch en doortastend en houd van de dynamiek van het werken met mensen. Ik ben absoluut geen solist, maar houd juist van participatie en inspraak. Ik probeer mijn collega’s in hun kracht te zetten en ik vind dat ik mensen veel vertrouwen geef.”

Wat wil je graag aan je medewerkers meegeven?
“Zorg dat je plezier hebt in je werk in combinatie met het team waarin je werkt. Als dat niet zo is, moet je kijken hoe je het wel zo kunt organiseren. Bijvoorbeeld samen met je leidinggevende. Op deze manier kun je proberen regie op je eigen loopbaan te houden. Probeer te kijken naar je intrinsieke motivatie en je doelen na te streven.”

Waar ben jij het meest trots op?
“Op mijn collega’s. Het is noemenswaardig hoe flexibel iedereen is. Door de jaren heen hebben we veel te maken gehad met veranderingen; bijvoorbeeld op het gebied van wet- en regelgeving. Iedereen is elke keer toch maar weer in staat om mee te buigen en weet deze veranderingen goed door te vertalen richting klanten en uitzendmedewerkers.”

“Daarnaast ben ik er echt trots op dat mensen lang bij ons in dienst zijn. Mensen zitten op hun plek en hebben plezier in hun werk. Dat is de kracht van onze organisatie. Het is toch prachtig dat mensen binnen onze organisatie zich kunnen blijven ontwikkelen?”

Werk jij om te leven of leef jij om te werken?
“Ik werk graag en zou niet zonder mijn werk willen. Het is heel belangrijk voor me en het voelt niet als een opgave. Het geeft me eigenwaarde en mijn werk is voor mijn geluksgevoel een belangrijke graadmeter. Mijn man en kinderen staan vanzelfsprekend op nummer één."