"Het internationaal georĂ¯enteerde van Abiant EU Service past bij mij."

Michiel Kool | accountmanager Abiant EU Service

Naam: Michiel Kool
Functie: Accountmanager Abiant EU Service
Opleidingen: mbo-opleiding Marketing en Communicatie aan het Noorderpoort College in Groningen (2011 - 2015) en hbo-opleiding International Business aan de Hanzehogeschool in Groningen (2015-2019). Momenteel bezig met salesopleiding via Hoenders Salesopleidingen en via Armslag met de opleiding SEU diploma Uitzendprofessional.
Werkzaam voor Abiant: januari 2020 - januari 2021

Wat wilde je worden toen je klein was?
“Heel vroeger wilde ik profvoetballer worden. Ik kwam er alleen al snel achter dat dat niet voor heel veel mensen is weggelegd en helaas ook niet voor mij. Daarnaast leek kok mij ook wel wat, maar gaandeweg veranderde dit. Mijn vader is altijd accountmanager geweest en ik vond het altijd leuk wanneer hij na zijn werkdag weer thuis kwam en vertelde over alle verhalen die hij die dag had mee gemaakt. Dat wilde ik ook. Lekker op pad, veel mensen zien, zelfstandigheid en elke dag een nieuw avontuur.”

Je hebt eerst een marketing- en communicatieopleiding op het mbo gevolgd en daarna nog een hbo-opleiding International Business. Waarom?
“Tijdens de mbo-opleiding Marketing en Communicatie koos ik voor de commerciële richting. Ik vond alleen de opleiding helemaal niet leuk. Ik zat er niet op mijn plek en wist ik kan meer dan wat ik nu tijdens mijn opleiding leer. Ik heb de mbo-opleiding afgerond en ben daarna de hbo-opleiding International Business gaan volgen. Ook om meer tijd voor mezelf te hebben om te bedenken wat ik nu echt wil doen."

"De hbo-opleiding International Business paste perfect bij me. Het was commercieel gezien goed ingericht en internationaal georiënteerd. Zo heb ik onder andere stage gelopen in Hamburg en een minor gevolgd in Barcelona. Ik kan het iedereen aanraden om een tijdje alleen naar het buitenland te gaan. Je moet jezelf zien te redden en leert jezelf in korte tijd goed kennen.”

Wat vind je het leukste aan jouw functie als accountmanager bij Abiant EU Service?
“Ik ben vooral verantwoordelijk voor het binnenhalen van nieuwe klanten in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Het leukste aan mijn functie als accountmanager vind ik het contact met de mensen, op pad zijn en de vrijheid om mijn dag zelf in te delen. Nu, tijdens de coronapandemie, mis ik het spontane contact. Ik kan niet zomaar even bij een bedrijf langsgaan om over onze dienstverlening te vertellen. Momenteel doe ik dan ook veel van mijn werkzaamheden telefonisch, maar het liefst stap ik in de auto om fysiek langs te gaan bij bedrijven.”

Heb je in jouw functie ook veel contact met uitzendmedewerkers?
“Vanuit Abiant EU Service proberen wij als team het verblijf van de medewerkers zo aangenaam mogelijk te laten verlopen in Nederland. Zo regelen wij voor ons EU-personeel onder andere huisvesting en een zorgverzekering. Eigenlijk regelen we alles van a tot z voor ze, alleen de boodschappen moeten ze zelf doen. Zelf ga ik regelmatig bij de bedrijven langs waar onze medewerkers aan het werk zijn. Ik informeer of alles naar wens verloopt en kijk of er nog iets is waarbij ik kan helpen. We proberen in elk geval altijd voldoende aandacht te hebben voor onze medewerkers en klanten.”

“Wat ik trouwens erg leuk vind is dat ik bij Abiant EU Service niet alleen te maken heb met Nederlandse bedrijven, maar ook met niet-Nederlandstalige medewerkers. Mijn talenkennis - ik spreek naast het Nederlands ook nog Duits, Engels en Spaans - komt dagelijks goed van pas. Het internationaal georiënteerde van Abiant EU Service vind ik dan ook erg fijn.”

Hoe ziet een gemiddelde werkweek er voor jou uit?
“Op maandag start ik op ons kantoor in Beilen. We hebben dan eerst een teamoverleg om te bespreken welke belangrijke zaken er in het weekend zijn voorgevallen en nemen door wat de plannen voor de aankomende week zijn. Daarnaast werk ik op die dag vaak mijn administratie bij en bepaal ik welke bedrijven ik die week wil gaan bezoeken.”

Wat doe je in je vrije tijd?
“Ik ga graag met mijn vriendin uiteten en met vrienden speel ik regelmatig een potje veldvoetbal."

Zou je in het buitenland willen werken en wonen?
“Ik ben hier in Nederland gesetteld en wil hier graag eerst een goede basis hebben, maar ik moet eerlijk zeggen dat het wel kriebelt om ooit naar het buitenland te emigreren. Het liefst naar Spanje; in de omgeving van Barcelona. De cultuur, het weer en natuurlijk FC Barcelona. In Barcelona wonen en werken is echt het perfecte plaatje voor mij.”

Lijn.jpg