"Als je plezier hebt in je werk, dan komen de resultaten bijna vanzelf."

Janneke van Veen | vestigingsleider Abiant Surhuisterveen en Abiant Veenwouden

Naam: Janneke van Veen
Functie: Vestigingsleider Abiant Surhuisterveen en Abiant Veenwouden
Opleiding: Engels aan de Rijksuniversiteit Groningen (niet afgerond)
Werkzaam voor Abiant sinds: februari 2015 - december 2021

Waarom ben je bij Abiant gaan werken?
“Wat mij vooral aansprak – en nog altijd aanspreekt – is de nuchterheid van Abiant. Abiant is een grote speler op de markt, maar heeft wel de uitstraling van een lokaal bedrijf. Dit komt omdat bij ons de mens centraal staat. Ik hoop dat Abiant ook in de toekomst zijn kernwaarden betrokken, oprecht en daadkrachtig weet te behouden. Deze waarden passen goed bij mij. Bij veel grote uitzendorganisaties is onder andere het persoonlijke contact op de achtergrond komen te staan. Dat is jammer.”

Wat is volgens jou de basis voor het leveren van goed werk?
“Als je het met elkaar leuk hebt en plezier hebt in je werk, dan komen de resultaten bijna vanzelf. Je moet er als team met elkaar staan en voor gaan. Je moet elkaar helpen en elkaar op dingen durven aanspreken. Ik ben dan ook trots op mijn teams hoe ze staan. Als vestigingsleider ben ik een schakel in het grotere geheel. Ik heb net zoveel waarde als een planner of administratief medewerker. De basis van goed werk is dat je het met elkaar doet.”

Jij bent vestigingsleider van twee Abiant-vestigingen in Friesland; Surhuisterveen en Veenwouden. Hoe ziet een gemiddelde werkweek er voor jou uit?
“Ik werk vier dagen voor Abiant en één dag voor het bedrijf van mijn man. In de dagen dat ik voor Abiant aan het werk ben probeer ik vraagbaak, vertaler van beleid en knopendoorhakker te zijn. Mijn fysiek aanwezige tijd probeer ik zo goed mogelijk over beide vestigingen te verdelen. Op dinsdag ben ik altijd een hele dag in Surhuisterveen en op woensdag in Veenwouden. Op deze dagen plan ik tevens de overleggen met de teams zodat we een vast vergadermoment per week hebben. De rest van de week verdeel ik mijn tijd over beide vestigingen en ben ik aanwezig waar ik op dat moment het hardst nodig ben. Bijvoorbeeld om mee te gaan naar afspraken met klanten.”

“Daarnaast is mijn voornaamste taak ervoor zorgen dat mijn teams goed functioneren. Niet alleen zorgen dat iedereen het werk doet waarvoor diegene is aangenomen, maar ook dat ze werk doen waar ze energie van krijgen.”

Is jouw rol als teamleider anders geworden in de loop der tijd?
“Doordat ik nu twee vestigingen aanstuur merk ik dat het voor mij harder werken is om overal even betrokken te blijven. Wanneer je alle dagen op één locatie werkt krijg je alles mee. Nu moet ik meer mijn best doen om alle klanten en uitzendmedewerkers én hun achtergrond te kennen. Ik merk dat mijn rol in de loop der tijd iets is verschoven. Voorheen was ik een meewerkend voorman en nu ligt de focus meer op leidinggeven en aansturen.”

Wat is volgens jou het meest gehoorde vooroordeel over uitzendbureaus?
“Dat er slechte arbeidsvoorwaarden zijn, mensen onderbetaald worden en er veel onzekerheid is. Zonde, want mensen die wel de stap hebben gemaakt om aan het werk te gaan via een uitzendorganisatie weten inmiddels dat dit niet het geval is. Via een uitzendbureau is het salaris altijd conform de geldende cao en je maakt net zoveel kans op een vast contract."

Wat doe je in je vrije tijd?
“Ik vind het fijn om veel tijd met mijn man, kinderen, familie en vrienden door te brengen. Verder lees ik veel Engelse boeken, ga ik graag een stuk wandelen en ben ik veel bezig in en om het huis. We hebben een groot erf waarop we onder andere koeien, landgeiten, kippen en twee grote rode katers hebben rondlopen."

Tot slot, heb je nog een tip voor de lezers van dit interview?
“Je kunt altijd meer dan jezelf denkt, maar blijf eerlijk en authentiek."

Lijn.jpg