"Ik ben trots op de band die we hebben met onze medewerkers."

Carmen Ufkes | commercieel medewerker binnendienst

Naam: Carmen Ufkes
Functie: commercieel medewerker binnendienst Abiant Bouw
Opleidingen: mbo-opleiding Commercieel en boekhoudkundig medewerker aan het Noorderpoort in Winschoten en hbo-opleiding Human Resource Management aan de Hanzehogeschool in Groningen
Werkzaam voor Abiant sinds: juli 2015

Wat doe je als commercieel medewerker binnendienst?
“Ik heb een zeer diverse functie en ben overal inzetbaar. Ik houd mij onder andere bezig met de werving en selectie van de juiste medewerkers voor openstaande vacatures, schrijf vacatureteksten en ondersteun in de dagelijkse personeelsplanning. Daarnaast help ik de accountmanagers uit mijn team met het opstellen van offertes, voorstellen en samenwerkingsovereenkomsten.”

Wat vind je het leukste aan jouw functie?
“De vrijheid. Doordat mijn functie heel afwisselend is en ik op veel plekken inzetbaar ben, is voor mij geen dag hetzelfde. Ik weet dan ook nooit van te voren wat de dag mij brengt. Het is een functie waarbij ik vooral zelf veel initiatief neem. Heel fijn!”

Je werkt voor Abiant Bouw en hebt vooral mannelijke collega’s, werk je voor je gevoel in een mannenwereld?
“Ik werk zeker in een mannenwereld en dat vind ik zeer prettig. Mannen zijn praktisch ingesteld en zo ben ik zelf ook, dus dat past erg goed bij mij. Niet lullen máár doen.”

Als je een dag van functie mag wisselen, wat zou je dan willen doen?
"Ik zou dan aan het werk willen als werkvoorbereider in de bouw. Het lijkt mij erg leuk om dit te mogen ervaren en ervoor te zorgen dat alles goed volgens planning verloopt. Onder andere op het gebied van de manuren, materialen en/of onderaannemers."

Waar ben je trots op?
“De band die wij vanuit Abiant hebben met onze medewerkers. Iedereen kent ons, maar wij kennen ook iedereen. Medewerkers zijn geen nummertje bij ons, dat wil je zelf ook niet zijn. Bij Abiant is er sprake van een informele sfeer en dat gevoel proberen wij ook aan de mensen door te geven die voor ons werken."

Werk je om te leven of leef je om te werken?
“Ik leef om te werken en vind het belangrijk om iets te doen waar ik energie van krijg. En dat doe ik nu ook. Ik zou zelf nooit hele dagen thuis willen zitten. Ik werk nu parttime, maar zodra mijn kinderen iets ouder zijn dan wil ik weer meer gaan werken. Ik ben geen huismus, laat mij maar werken.”

Wat doe je in je vrije tijd?
“Na jarenlang eerste klasse basketbal te hebben gespeeld met een gezellig damesteam, ben ik twee jaar geleden begonnen met een nieuwe uitdaging; tennis. Ik volg lessen, maar tennis zelf ook wekelijks met een vaste groep. Daarnaast vind ik het fijn om samen met mijn vriend Michiel en onze dochters Amelie (4) en Esmee (1) er op uit gaan. Bijvoorbeeld wandelen in het bos met onze hond Buddy.”

Lijn.jpg