"Onze mensen maken Abiant Agro uniek."

Harry Kuipers | teamleider agrarisch Abiant Agro

Naam: Harry Kuipers
Functie: teamleider agrarisch Abiant Agro
Opleidingen: Middelbare agrarische school in Groningen
Werkzaam voor Abiant sinds: juni 2017

Waar bestaan jouw werkzaamheden uit als teamleider agrarisch?
“Samen met mijn agro-collega’s breng ik de diensten die we vanuit Abiant Agro en de Coöperatie Abiant aanbieden zoveel mogelijk onder de aandacht van onze doelgroep. Vanuit mijn rol zorg ik ervoor dat projecten in Noord-Nederland gezamenlijk opgepakt worden in plaats van per regio en breng ik meer focus aan zodat we nog beter zichtbaar zijn in de agrarische sector.”

“Ik heb het voorrecht om te mogen werken met een enthousiast team van collega’s. Het merendeel werkt al jaren in de agrosector en heeft zijn eigen specialisme. Hierdoor zijn we in staat om vanuit de coöperatie een toegevoegde waarde te bieden aan onze leden. Wanneer een ondernemer uitvalt, bijvoorbeeld door ziekte, zorgen we ervoor dat het bedrijf door blijft draaien. Mede dankzij onze persoonlijke relatie met onze leden, bieden wij het vertrouwen dat ze nodig hebben.”

Wat maakt Abiant Agro uniek?
“Onze mensen. Er wordt altijd gezegd de vent maakt de tent, maar dat is in ons geval echt zo. Wij zijn van oorsprong een coöperatie. Dit zie je terug in onze kennis van de sector en de tijd en aandacht die we hebben voor onze leden en klanten. Wij zijn betrokken. We doen wat we zeggen en zeggen wat we doen.”

Wat voor type teamleider ben jij?
“Ik ben optimistisch, positief en houd van een stuk autonomie. Daarnaast vind ik het belangrijk om met mensen uit mijn team zaken samen op te pakken en op deze manier ontwikkelingen te zien en kansen te benutten. Op die manier kan ik ervoor zorgen dat onze collega’s zich blijven ontwikkelen, zowel op persoonlijk vlak, maar ook door middel van opleidingen. Gisteren was anders dan het morgen zal zijn. Focus aanbrengen en energie op de juiste dingen richten zodat er efficiënt gewerkt wordt.”

Wat is de basis voor het leveren van goed werk?
“Gedrevenheid, betrokkenheid en een professionele houding. Ik vind dat als je ergens voor gaat je daar het maximale uit moet halen. Het werk stopt niet om 17.00 uur. We moeten het beste voor onze klanten en leden bewerkstelligen. Daarnaast vind ik het belangrijk om een gelijkwaardige gesprekspartner te zijn. Dit verwacht ik ook van de mensen uit mijn team. Ik besef dat iedereen anders is en iedereen zijn eigen kwaliteiten heeft. Daarom vind ik het ook zo belangrijk om ervoor te zorgen dat mensen op de juiste plek zitten. Je moet echt kijken waar iemand hoort. Alleen op die manier kun je elkaar aanvullen in een team.”

Waar hangt jouw werkgeluk van af?
“Collega’s die plezier hebben in wat ze doen, resultaten zien van onze inspanningen en iets voor onze leden en klanten kunnen betekenen.”

Naast je werk als teamleider heb je een eigen bedrijf; Kuipers Potato. Kun je daar iets over vertellen?
“In 1987 ben ik samen met mijn vrouw Marjolein begonnen met het ontwikkelen van nieuwe aardappelrassen. We richten ons op drie segmenten: zetmeelindustrie, friet en verse consumptie. Ons doel is om rassen te kweken die bijvoorbeeld een betere ziekteresistentie hebben of beter bestand zijn tegen klimaatinvloeden. Één van onze aardappelrassen is onder andere het zetmeelras Vermont. Daarnaast wordt het nieuwe aankomende ras Dior inmiddels beproefd in vele landen over de wereld."

Wat doe je in je vrije tijd?
“Ik ben bestuurlijk nog actief bij een vereniging die zich bezighoudt met het aanleggen van proefvelden voor aardappelen en ik zit in de kascommissie van de voetbalvereniging van mijn zoon. In de wintermaanden heb ik meer vrije tijd en dan ga ik graag wandelen. Ik kan ook erg genieten van het kijken naar een documentaire en rond de feestdagen neem ik de tijd om een boek te lezen. In de zomermaanden ga ik het liefst op vakantie naar Frankrijk en doe ik tien dagen even helemaal niks.”

Meer weten over de diensten van Abiant Agro? Kijk dan op abiantagro.nl.

Lijn.jpg