"Ik vind het mooi om mensen verder te helpen met hun loopbaan."

Robert Freese | personeelsplanner Abiant Spijk

Naam: Robert Freese
Functie: personeelsplanner Abiant Groningen
Opleidingen: mbo-opleiding Commerciële economie aan het Alfa-College in Groningen, basisopleiding Intercedent via Artra en vakgerelateerde cursussen en trainingen.
Werkzaam voor Abiant sinds: januari 2015

Je werkt als personeelsplanner voor Abiant Groningen. Zijn jouw werkzaamheden hetzelfde als die van een collega-planner?
“Op papier zijn mijn werkzaamheden hetzelfde. Hiervoor heb ik ook een aantal jaren als planner gewerkt voor Abiant Bedum en Abiant Spijk. Ik merk dat er in de praktijk wel degelijk verschillen zijn. Dit heeft vooral te maken met de bedrijven in de omgeving van je vestiging. In Spijk worden bijvoorbeeld veel arbeidskrachten geleverd voor 24-uursbedrijven; onder andere in de Eemshaven, Delfzijl en Farmsum. Waar je normaliter vaak voor een dagdienst één persoon nodig hebt, wordt er bij 24-uursbedrijven vaak in ploegendiensten gewerkt waardoor je al snel drie tot vier personen aan het werk hebt.”

Wat vind je het leukste aan jouw functie?
“Ik vind het mooi om mensen verder te helpen met hun loopbaan en te zien dat je hun daarmee ook verder helpt in het leven. Bijvoorbeeld door iemand die ongeschoold is de juiste ondersteuning – zoals trainingen en cursussen -  te bieden waardoor diegene wel aan het werk kan en uiteindelijk een vast contract krijgt. Wanneer ik vervolgens zie dat diegene het daarnaast privé ook voor elkaar heeft, haal ik daar veel voldoening uit."

"Een ander belangrijk aspect van mijn werk vind ik het contact met onze klanten. Ik ben graag een goede partij die opdrachtgevers kan ondersteunen in het oplossen van personele vraagstukken. Samen tot een goede oplossing komen voor de klant levert aan beide kanten veel op."

Hoe zorg jij ervoor dat je de geschikte kandidaat vindt voor een functie?
“Door kandidaten en opdrachtgevers goed te leren kennen. Het is belangrijk om te weten wie je in huis hebt. Op papier kan iemand een goede match zijn, maar in de praktijk niet. Je moet dus weten wie je stuurt om zeker te weten dat diegene bij het bedrijf past. Zeker voor langdurige opdrachten wil ik eerst persoonlijk contact hebben met sollicitanten."

Wat vind jij belangrijk in je werk?
“Het allerbelangrijkste vind ik het om werk te doen met plezier. Elke dag moet je denken ‘ik heb er zin in’, je moet niet met tegenzin naar je werk gaan. Dit zeg ik ook altijd tegen de uitzendkrachten die voor ons aan het werk zijn. Het werk, maar ook het team waarin je werkt, moeten je voldoening geven.”

Wat is jouw ultieme sollicitatietip voor werkzoekenden?
“Wees jezelf. Vroeg of laat komt het altijd uit wanneer je je anders voordoet dan je bent. Dat is voor alle partijen een teleurstelling.”  

Wat voor type werknemer ben jij?
“Ik vind mezelf een loyale betrouwbare teamspeler, die super betrokken is. Zowel in het werk als in elkaar en hopelijk vinden mijn collega’s me ook een fijne vent, haha.”

Wat doe jij in je vrije tijd?
“Voetbal is de rode draad in mijn leven. Ik voetbal vanaf mijn zesde en doe dit nog steeds met veel plezier. Lekker sportief buiten bezig zijn en samen met teamgenoten resultaten behalen. In het weekend speel ik competitiewedstrijden en ga ik graag bij mijn voetballende zoons kijken. Daarnaast ben ik al ruim 25 jaar een trouwe supporter van FC Groningen. Wanneer ik niet met voetbal bezig ben, ga ik graag lekker uiteten, drinken en vrolijk zijn.”

Lijn.jpg