Maak kennis met Maggie

Maggie Ammerlaan-Dobson | commercieel en operationeel directeur Abiant Holding

Maggie heeft ruim 31 jaar ervaring in de HR-dienstverlening en is de opvolger van
Metske Kloppenburg. Dit omdat ze sinds 1 maart is toegetreden als derde directielid van Abiant Holding. Als commercieel en operationeel directeur gaat ze zowel Abiant als MF aansturen. Tijd voor een kennismaking met Maggie. 
Tekst: Marja Dijkstra | Fotografie: Jan Buwalda

Je bent de opvolger van Metske, hoe kijk je daar tegenaan?
“Metske is één van de grondleggers van onze huidige organisatie. Samen met onze collega’s heeft hij ervoor gezorgd dat Abiant één van de grootste uitzendorganisaties van Noord-Nederland is geworden. Hij heeft zich ruim 30 jaar met hart en ziel ingezet en daar neem ik mijn petje voor af. We zijn Metske dan ook enorm veel dank verschuldigd voor alles wat hij voor Abiant heeft betekend, vooral vanwege zijn kennis, tomeloze inzet en zijn grote  Abiant-hart. Daarnaast wil ik Arien Huijssoon bedanken voor haar inzet, die na een dienstverband van 20 jaar onze organisatie gaat verlaten. Sinds 2018 was zij operationeel directeur en ook haar ben ik enorm erkentelijk voor alles wat ze voor Abiant heeft betekend.”

Je bent niet alleen opvolger van Metske, maart sinds 1 maart ook als derde directielid van het bestuur van Abiant Holding benoemd en gaat als commercieel en operationeel directeur zowel Abiant als MF aansturen. Waarom heeft Abiant Holding hiervoor gekozen?
“Abiant Holding ontzorgt opdrachtgevers met (flexibele) arbeid en levert een betekenisvolle  bijdrage aan medewerkers en de ontwikkeling van de regio. Voor de ambitie om marktleider te worden in flexibele arbeid in de noordelijke regio hebben we met onze twee merken Abiant en MF een ijzersterke en elkaar aanvullende combinatie in de markt staan. Door te kiezen voor een directe en gezamenlijke aansturing van deze twee merken maken we onze organisatie veel wendbaarder richting de toekomst. We kunnen zo sneller inspelen op behoeftes van onze leden, klanten en medewerkers en dat wordt, ook door de maatschappelijke ontwikkelingen,
steeds belangrijker. Innoveren, digitaliseren en verduurzamen van onze bedrijfsactiviteiten zijn hierbij, naast samenwerking en synergie, sleutels tot een succesvolle toekomst. Daarmee leggen we een solide basis om weer verder te gaan groeien. Meer dan ooit staan wij als Abiant en MF klaar om ondernemend en werkend Noord-Nederland gezamenlijk, maar met behoud van eigen identiteit, nog sterker te maken.”

Hiervoor was je al werkzaam als algemeen directeur van MF Groep. Wat neem je mee qua ervaring?
“Ik heb ruim 31 jaar ervaring in de HR-dienstverlening. Naast algemeen directeur bij MF, ben ik bij Start People ruim 8 jaar regiodirecteur geweest voor de 6 Noordelijke provincies - waaronder ook Groningen, Friesland en Drenthe - waarbij ik 75 vestigingen aanstuurde. Ik ben een mensenmens, op mijn best door samen te werken en geloof in de kracht van  verbinden. Ik heb een groot coöperatief hart, ben opgegroeid op het platteland en  'noaberschap’ is mij met de paplepel ingegoten.”

“In mijn werk ga ik altijd op zoek naar wat er wél mogelijk is. Ik hou ervan om zelf mijn handen uit de mouwen te steken, samen slim en hard te werken én ook zoveel mogelijk met klanten en prospects te spreken. En dat is ook waar Abiant haar kracht vandaan haalt. Door te doen, oprecht te handelen en betrokken te zijn. Dit zijn dan ook niet voor niets de  kernwaarden van Abiant: betrokken, oprecht en daadkrachtig. Het past ook bij me als mens om op deze manier verbinding te maken en daarmee onze klanten en kandidaten zo goed mogelijk te helpen.”

Hoe zie je die daadkracht terug bij Abiant?
“Abiant is een organisatie die continu op zoek is naar het beste voor zijn leden,  pdrachtgevers en medewerkers. Daar handelen we ook naar. Geen woorden, maar daden. Ik voel de enorme
betrokkenheid van onze Abianters bij onze medewerkers, opdrachtgevers en leden. Ook in deze lastige omstandigheden blijven we meedenken en zoeken naar alternatieven voor persoonlijk contact. We blijven nauw samenwerken met opdrachtgevers in sectoren waar het werk ‘gewoon’ gedaan moet worden.”

Tekst gaat verder onder afbeelding.

bestuur Abiant Holding

V.l.n.r. algemeen directeur Albert Jan Jongsman, commercieel en operationeel directeur Maggie Ammerlaan-Dobson en financieel directeur Rutger Dijsselhof

Wat is in jouw ogen de kracht van de coöperatie?
“Wij werken en ondernemen samen. Dit doen we binnen de agrarische- en de commerciële sector, in de noordelijke regio en daarbuiten. We staan niet boven, maar naast onze leden, opdrachtgevers en medewerkers. Wij zijn als coöperatie altijd op zoek naar verbindingen, dwarsverbanden, uitdagingen en kansen. De uitdagingen die op ons pad komen, lossen
we samen op. En juist dat samen doen we al vanaf de oprichting van onze coöperatie en is diep verankerd in Abiant. Op Abiant kun je rekenen, dat komt goed.”

“Onze coöperatieve achtergrond zorgt er ook voor dat wij oog hebben voor de langere termijn, maar dat we niet inbinden op het resultaat en de slagkracht van vandaag. Wij zijn gedreven om ons telkens weer te verbeteren. Dit doen we door mee te gaan - en als het kan voorop te lopen - met technologische, maatschappelijke en sociale ontwikkelingen. Bij ons gaat aandacht voor mensen samen met een gezond bedrijfsresultaat. Hierdoor kunnen we blijven investeren in nieuwe innovaties en technologieën, waarmee we onze opdrachtgevers en medewerkers willen ondersteunen en hen willen stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. Zo geven we met elkaar vorm aan de toekomst van werk.”

Hoe ziet de toekomst van de uitzendbranche eruit?
“Wij verwachten dat de vraag naar flexibel personeel straks weer verder zal aantrekken. Het is dus belangrijk dat we hier klaar voor zijn. Daarom investeren we actief in de samenwerking met klanten en Abianters voor nu en in de toekomst. Opleiding is daarbij een belangrijke opdracht voor ons allemaal. Het blijft daarnaast natuurlijk spannend wat er in de  politiek gebeurt nu de verkiezingen zijn geweest, met name ten aanzien van de hervorming van de arbeidsmarkt. De mogelijkheid om te werken met flexibel personeel blijft bestaan en dat is logisch. Immers, de behoefte aan én noodzaak van een flexibele schil zal altijd blijven. Dat onze persoonlijke dienstverlening daarbij nodig blijft, daar zijn wij van overtuigd. Onze persoonlijke en menselijke aanpak zal altijd het verschil blijven maken.”

Hoe ziet de toekomst van Abiant eruit?
“We kijken samen vol vertrouwen naar de toekomst. Abiant Uitzendgroep blijft gaan en staan voor betrokken en hoogwaardige dienstverlening, met dezelfde kernwaarden en hetzelfde DNA. We zijn vanuit Abiant laagdrempelig en benaderbaar voor zowel werknemers als opdrachtgevers. Regionaal actief en betrokken bij lokale activiteiten en ontwikkelingen. Dit is ook één van de redenen waarom wij kiezen voor meerdere vestigingen in Noord-Nederland. Op deze manier zijn wij dicht bij de medewerker en de klant, spreken we de taal van de regio en weten we wat er in de omgeving speelt.”

“Bovendien blijven we denken in kansen en gaan altijd met elkaar op zoek naar wat er wél mogelijk is. Wij doen er alles aan om bedrijven, medewerkers en werkzoekenden in de agrarische sector, bouw, techniek, transport, logistiek, industrie, productie, grond- weg- en waterbouw en groensector zo goed mogelijk te ondersteunen. Daarvoor zetten we onze
dienstverlening zo breed mogelijk in: van opleiden tot uitzenden en van jobcoaching tot EU-personeel. Wij trekken alles uit de kast om vacatures te vervullen, het juiste advies te geven of een fijne werkplek te vinden.  Welke uitdagingen er ook te wachten staan? We gaan het graag samen aan.”

En hoe bevalt het bij Abiant?
“Erg goed! Ik heb inmiddels kennis gemaakt met bijna alle medewerkers op de vestigingen, uiteraard op gepaste afstand. Wat me opvalt is het enthousiasme om er samen de schouders onder te zetten en de bedrijvigheid. Want ondanks de coronacrisis gaat ons werk onverminderd door. Zoals nu in de groenvoorziening, waar bedrijven onze hulp bij het vinden van gekwalificeerd personeel goed kunnen gebruiken. Maar ook in de andere sectoren, zoals de bouwsector, merk je dat de vraag naar personeel toeneemt en het weer steeds moeilijker wordt om goed personeel te vinden. Toch weten we nog steeds de juiste kandidaten te vinden en het beste voor onze klanten en leden te bewerkstelligen. En daar ben ik enorm trots op!"

"Als team staan wij garant voor de voortzetting van onze goede en plezierige samenwerking. Dit doen we onder andere door persoonlijk contact. Ik verheug me er op met klanten, leden en medewerkers persoonlijk kennis te maken.”

Lijn.jpg