Opdrachtgever Rudy Daniels over Abiant Werving en Selectie

Opdrachtgever Rudy Daniels over Abiant Werving en selectie

Daniels Smart Energy (DSE) is een onafhankelijk adviesbureau voor duurzame energie installaties. Door middel van advisering en projectmanagement helpt DSE ondernemers tot optimale duurzame investeringen te komen. DSE is vooral actief in de nuchtere, maar innovatieve agrarische sector. “Logisch,“ volgens eigenaar Rudy Daniels: “Door onze achtergrond en contacten aarden wij goed in die sector.”

Knowhow
Veel ondernemers aarzelen bij het investeren in duurzame energie installaties. Niet gek, het vergt kennis om rendabele investeringen te realiseren. Knowhow die DSE in huis heeft. Toch blijkt het niet alleen die kennis die klanten aanspreekt. Daniels: “Expertise is belangrijk want ondernemers gaan voor risicobeheersing; op technisch, financieel en juridisch gebied. Daarnaast spreekt onze persoonlijke, gepassioneerde werkwijze relaties aan. Wij verkopen niet, wij adviseren en ontzorgen.”

Gunstig
De toekomst blijkt gunstig voor DSE. “Er zijn steeds meer, bewezen technische concepten op de markt die investeringen in duurzame projecten rendabel maken. Onze projecten zijn succesvol, klanten brengen klanten aan en uiteraard spelen de steeds hogere integrale kosten van fossiele brandstoffen ons in de kaart.”

Vacaturetrajecten
Juist vanwege de groei klopte Daniels bij Abiant Werving en Selectie aan. Een hele bewuste keuze. “De coöperatie-genen en het agrarische netwerk spraken mij aan. Daar bleek een nuchtere, volwassen werkwijze bij te horen.” In totaal zijn er inmiddels vier vacaturetrajecten via Abiant opgestart, met de uitvraag ‘consultant – projectleider’. In al die trajecten kwamen er kandidaten uit het proces die we uiteindelijk ook hebben aangenomen.”

Rudy’s verwachtingen rondom de recruitment-samenwerking met Abiant zijn helder. “Wij willen geen tijd verliezen aan kandidaten die niet blijken te kunnen, waar wij wel om hebben gevraagd. Ik verwacht dus goede inleving, sterke vraagstellingen en een eerlijke kansenanalyse. Dat vraagt inzicht en luistervaardigheden. Ik besef me dat dat tijdrovend is, maar Annet Fruitema beheerst dat. Zij neemt onze zoekvraag serieus, blijft ons meenemen in trajecten en ze is daadkrachtig en doelgericht.”

"De coöperatie-genen en het agrarische netwerk spraken mij aan.”

Toch blijft Rudy realistisch. “Wij verwachten veel van nieuwe projectleiders. Zij moeten analytisch, technisch, commercieel én verbaal zeer vaardig zijn en de intrinsieke wil hebben om zich te blijven ontwikkelen. Het blijft immers kennisintensief werk. Met de juiste recruitment skills weet Werving en Selectie telkens met geschikte kandidaten te komen. Dat vind ik een oprecht compliment waard!”