"Ik wil waarde toevoegen aan elk onderdeel van het recruitmentproces"

Annet Fruitema | Corporate recruiter Abiant Holding

Naam: Annet Fruitema
Functie: Corporate recruiter Abiant Holding
Opleiding: Hbo Internationaal Toeristisch Management
Werkzaam voor Abiant sinds: 2011

Je bent inmiddels ruim 12,5 jaar werkzaam bij Abiant. Welke functies heb je gehad?
“Ik heb eerst een aantal jaren gewerkt als senior accountmanager. Vervolgens kreeg ik zeven jaar geleden de kans om me in m’n eentje te gaan richten op de bemiddeling van kandidaten op mbo+, hbo en wo-niveau bij bestaande klanten en prospects van Abiant. Ik zag allemaal kansen op dat vlak en ik vond het prachtig om hier mee aan de slag te kunnen gaan. Uiteindelijk is hier het label Abiant Werving en selectie uit voort gekomen en is het team gegroeid naar vier medewerkers.”

Waarom ben je onlangs van functie veranderd?
“Ik heb met heel veel plezier als adviseur werving en selectie gewerkt, maar het kriebelde ook altijd nog om de stap te maken naar een functie binnen het hr-team. Het is een erg leuk team bestaande uit 11 collega’s. Toen de functie van corporate recruiter vacant stond, was voor mij de keuze dan ook snel gemaakt. We zijn nu dus met twaalf personen, waarvan Marije Klomp en ik beide corporate recruiter zijn.”

Zijn je werkzaamheden nu heel anders dan voorheen?
“In de basis zijn er natuurlijk veel overeenkomsten. Het grootste verschil is dat ik nu niks meer met klanten te maken heb en dat ik me nu veel meer kan verdiepen in andere aspecten van recruitment. Ik wil er alles aan doen om waarde toe te voegen aan elk onderdeel van het recruitmentproces. Kandidaten én vacaturehouders moeten zich in elk stadium van het proces serieus genomen voelen. En verder is het écht de kunst om de persoon achter het cv te leren kennen.” 

Waar bestaan jouw dagelijkse werkzaamheden uit?
“In eerste instantie is mijn functie sterk gericht op het soepel laten verlopen van het gehele recruitmentproces. Denk hierbij aan het opstellen van gedetailleerde functieprofielen, het inzetten van de juiste kanalen in de zoektocht naar nieuwe collega’s, het voeren van sollicitatiegesprekken, het opbouwen van een sterk kandidatennetwerk en bezig zijn met arbeidsmarktcommunicatie om zo een sterk werkgeversmerk te creëren en het bouwen aan een recruitmentstrategie voor de komende jaren.”

Waar ben je trots op?
“Dat het in de huidige overspannen arbeidsmarkt toch lukt om samen met mijn collega Marije gedreven en talentvolle nieuwe collega’s te vinden en om mooie contacten met potentiële collega’s voor toekomstige vacatures te leggen.” 

Wat doe je om te ontspannen?
“Veel leuke dingen ondernemen met mijn partner en vrienden, paardrijden, op vakantie gaan, lezen en hardlopen.”

Lijn.jpg