"Met de stap naar vestigingsmanager heb ik meer invloed op het commerciële succes van Abiant."

Sjoerd Muntendam | vestigingsmanager Abiant Scheemda

Naam: Sjoerd Muntendam
Functie: vestigingsmanager Abiant Scheemda
Opleidingen: hbo-opleiding Human Resource Management aan de Hanzehogeschool in Groningen.
Werkzaam voor Abiant sinds: januari 2022

Je bent begonnen als accountmanager en werkt nu als vestigingsleider voor onze vestiging in Scheemda? Waarom heb je deze switch gemaakt?
“Ik was toe aan iets anders. Ik had al een aantal jaren als intercedent en accountmanager gewerkt en heb tussendoor ook nog als zzp’er gewerkt. Door die fase als zzp’er heb ik een andere kijk op zaken gekregen waarbij de stap naar vestigingsleider een hele mooie volgende is.”

Hoe bevalt je nieuwe functie?
“Het is echt super leuk en in Scheemda zit een geweldig team. In ga er in deze functie samen met het team voor zorgen dat we een stijging in omzet en marge gaan realiseren.”

Is er veel verschil in werkzaamheden t.o.v. van je rol als accountmanager?
“Ik heb nu meer verantwoordelijkheden, krijg andere vragen van collega’s en met de stap naar vestigingsmanager heb ik meer invloed op het commerciële succes van Abiant. Nu sluit ik bijvoorbeeld aan bij het indienen van aanbestedingen.”

Waarom heb je voor een baan bij Abiant gekozen?
“Abiant is een no-nonsense bedrijf waar nuchtere collega’s werken. Daarnaast spreken de sectoren, zoals de techniek, waar Abiant in actief is mij erg aan.”

Hoe zouden je collega’s jou omschrijven?
“Als iemand met een commerciële inslag, die sociaal en toegankelijk is.”

Wat doe je in je vrije tijd?
“Fotograferen. Ik fotografeer bruiloften in het luxe segment in heel Duitsland. Van München, Passau tot Leipzig en Hamburg. Daarnaast beheer ik een website ten behoeve van de verkoop van online workshops en andere digitale producten in de fotografie.”

Lijn.jpg