Uitzendmedewerker Danny over zijn werk als logistiek medewerker

Uitzendmedewerker Danny over zijn werk als logistiek medewerker

Danny Lüürsen werkt sinds begin 2014 als logistiek medewerker voor Agrifirm Plant in Delfzijl. “Ik heb een achtergrond als timmerman, maar in de crisis kwam ik zonder werk te zitten en moest ik écht op zoek naar werk. Alle uitzendbureaus heb ik bezocht, ook Abiant. Zij brachten mij in contact met Agrifirm in Delfzijl.” 

Eigenlijk dekt de lading logistiek medewerker niet helemaal de werkzaamheden van Danny. Hij doet namelijk zo’n beetje alle voorkomende werkzaamheden. “Dat gaat wel iets verder dan alleen logistiek. Wij bewerken, verwerken en slaan allerlei soorten graan op. Geen dag is dan ook hetzelfde. Dat maakt het werk zo leuk. Soms zit ik de hele dag op een shovel. Een andere dag ben ik dan weer bezig met de laadpijpen een schip te beladen. Er zijn ook allerlei machines te bedienen.” 

“Het leukste werk? Dat maakt me niet uit. Ik ga hier iedere dag met plezier heen. Er is me zelfs eens een vaste baan in een timmerfabriek aangeboden, maar die heb ik laten lopen. Ik heb het hier te goed naar mijn zin.”


“Ik heb zelfs een vaste baan laten lopen. Ik heb het hier te goed naar mijn zin.”

Omdat Danny verschillende werkzaamheden uitvoert, wordt regelmatig in overleg met Abiant gekeken waar nog kansen voor hem liggen. “Abiant denkt graag met me mee en biedt me kansen. Er is altijd wel iets te regelen, of het nu om een opleiding gaat of over bedrijfskleding. Zo heb ik via Abiant mijn shovelrijbewijs gehaald, maar ook het rijbewijs voor heftruck. Tevens heb ik een hoogwerkerscursus gevolgd en VCA1 behaald. Het is echt mooi dat je jezelf op die manier kunt blijven verbeteren."

Gerrit Schudde, bedrijfsleider Agrifirm Delfzijl:
“Agrifirm is in honderd jaar tijd groot geworden. In het begin waren het een paar kleine coöperaties die vanwege efficiency besloten om samen te werken. Nu is Agrifirm een groot bedrijf geworden dat voer maakt voor de agrarische sector en bijvoorbeeld boeren helpt bij het vermarkten van hun graan. Inmiddels is het zelfs een internationale onderneming, met vestigingen in onder andere Brazilië en China en in veel Europese landen."

Doordat Agrifirm regelmatig te maken heeft met piekdrukte, maakt het bedrijf gebruik van uitzendkrachten. Gerrit: “In de zomer, vooral zo rond de oogsttijd, kunnen wij vaak extra handen gebruiken. Voor onze vestiging maken wij dan gebruik van de diensten van Abiant. Zij voelen beter aan welke mensen bij ons op hun plek zijn. Dat was ook zo toen we de plek wilden invullen die Danny nu bezet. Danny is een plezierige vent en een harde werker. Wij zijn dan ook erg tevreden over hem."