Uitzendmedewerker Marcel over zijn werk als allround timmerman

Marcel over zijn werk als allround timmerman

Allround timmerman én Abianter Marcel Kuizinga, die alweer een aantal jaren werkzaam is voor aannemersbedrijf Sietsema uit Uithuizen, voelt zich geprezen met de vastigheid die hij via uitzendbureau Abiant heeft. Marcel vertelt over zijn werkzaamheden en zijn relatie met Abiant.

Sceptisch
Doordat Marcel sinds zijn inlening bij Abiant continu voor dezelfde werkgever heeft gewerkt, heeft hij niet het gevoel dat hij via een uitzendbureau aan het werk is. Een prettig idee vindt hij. “Ik was eerst best sceptisch over het werken via een uitzendbureau. Ik wilde namelijk niet telkens naar een andere werkgever gestuurd worden, maar sinds ik weet dat je ook langdurig uitgezonden kunt worden naar een zelfde werkgever kijk ik er heel anders tegenaan.”

Gevarieerde werkzaamheden
De werkzaamheden die Marcel uitvoert wisselen per klus en variëren van het herstellen van aardbevingsschade tot het uitbouwen van woningen of het plaatsen van een dakraam of kozijn. “Het rouleren van de klussen maakt het aantrekkelijk. Het werk blijft hierdoor uitdagend en omdat ik ook regelmatig met andere collega’s op pad ga is er nooit een dag hetzelfde,” aldus Marcel.

Bouwvakker in hart en nieren
Als klein jongetje was Marcel al druk in de weer met spijkers, hout en wat al niet meer. Zijn vader was ook bouwvakker dus het klussen is hem met de paplepel ingegoten. Het was dan ook een logische keuze om aan de mts bouw te gaan studeren. “Het echte werken leer je pas als je eenmaal aan het werk bent.” Een nette afwerking vindt Marcel daarbij meer dan logisch. “Je doet je werk en dat doe je goed. Als een klant tevreden is, ja, dat is toch wel het mooiste. Die waardering maakt je dag mooi.”

Een echte doener
Marcel is niet alleen aan het verbouwen en klussen, maar maakt ook tijd vrij om lekker te mountainbiken met zijn zoons of een kameraad. En op vakantie? Dan is het tijd om te niksen. “Geen werk, gewoon genieten van het niks doen. Ik ben een echte doener. Niks doen is voor mij ook echt niks.”