Opdrachtgever Henk Mollema over Abiant Payroll

Opdrachtgever Henk Mollema over Abiant Payroll

Henk Mollema begint in 2000 voor zichzelf met zijn bedrijf Hoveniers- en Bestratingbedrijf H.W. Mollema. Mollema vertelt ons over zijn bedrijf en over zijn samenwerking met Abiant Payroll

In de eerste jaren na de oprichting weet Mollema meteen al groei te realiseren, gemiddeld gezien kwam er daardoor ieder jaar een werknemer bij. Ondertussen werken er in de tropenmaanden zo’n dertig mensen bij Mollema. ”Wij werken niet met ‘manusjes van alles’, maar hebben vaklieden aan het werk. Mensen met een passie voor hun vak, allen met een eigen specialisatie. Ik zoek altijd naar de beste match tussen onze mensen en een specifieke klus of opdrachtgever. Elke aanvraag verdient namelijk onze beste mensen. Echte hoveniers, échte stratenmakers, buitentimmerlieden en gepassioneerde vijverspecialisten. Die hebben wij aan het werk.”

Sterk team
De hoge eisen die Henk aan zijn team stelt, gelden vanzelfsprekend ook voor tijdelijk personeel en zzp’ers. Want naast een sterk eigen team, werkt Mollema regelmatig met de beste inleenkrachten en uitzendpersoneel. Henk werkt daarnaast ook samen met Abiant Payroll. “En met Abiant Uitzendgroep,” vult Mollema daaraan toe. “Maar met Abiant Payroll heb ik al onze payroll-contracten ingericht.”

“Payroll is voor ons bedrijf handig omdat wij nieuwe vaklieden en specialisten het liefste zelf werven. Het gaat mij namelijk niet alleen om wat iemand technisch kan, maar ook om wie hij of zij is. Wat is iemands karakter. Veelal komen nieuwe mensen uit ons eigen netwerk of onze regio. Door zelf te werven weet ik eerder wat voor vlees we in de kuip hebben. De sociale controle doet de rest. Wat dat betreft heb ik geen uitzendbureau nodig.”

Gemak van Abiant Payroll
Een andere reden voor Mollema om met Abiant Payroll te werken is het gemak; het ontzorgen. “Ik wil me kunnen richten op mijn eigen specialismen, maar vooral op onze klanten en projecten. Niet op allerlei administratieve verplichtingen rondom personeel. Door de verloning en administratie van diverse mensen via Abiant Payroll te laten verlopen, heb ik daar geen omkijken meer naar.”

“Ik wil me zoveel mogelijk kunnen richten op mijn eigen specialismen.”

“Abiant Payroll zorgt voor de begeleiding bij contracten, de stipte verloning en ze attenderen me op wijzigingen in contractduur. Tegenwoordig moet je met de vele nieuwe regels toch goed op je hoede zijn. Abiant Payroll pakt die alarmering- en adviesrol goed op. Het team van Abiant weet daarnaast veel van de nieuwe Wet Werk en Zekerheid (WWZ). Die aanwezige kennis vind ik erg belangrijk en dat verwacht ik ook.”