Waarom een appel geen peer is

prijsverschillen payroll

Door grote verschillen binnen de payrollbranche gaan klanten prijzen vergelijken. Waarom is het ene bedrijf nou zo veel goedkoper dan de ander? Als ondernemer bereken je altijd een eerlijke prijs aan klanten. Eerlijk wil zeggen, een zo scherp mogelijke prijs zonder dat het de bedrijfsvoering en voortbestaan van het bedrijf in gevaar brengt. Dat verwacht je ook van de dienstverleners op personeelsgebied. Heb dan ook niet te hoge verwachtingen van de verleidelijke factor 1,42 aan de kant van de snelweg. Want wat als je medewerker ziek wordt?

Is jouw bedrijf afhankelijk van goed personeel? Dan weet je dat het hebben van personeel vaak één van de hoogste kostenposten is. Met name bij ziekte kunnen de kosten onbeheersbaar worden. In het ergste geval met schokkende gevolgen voor het bedrijf. Het onderbrengen van personeel bij een payrollbedrijf is dan een goede optie. Tijdens de zoektocht naar een passend bedrijf kom je erachter dat er gewerkt wordt met omrekenfactoren. Het bruto-uurloon van de medewerker vermenigvuldigt met de betreffende factor wordt het tarief. Des te lager de factor, des te lager jouw tarief. Naast dat het bedrijf moet passen bij de normen en waarden van jouw bedrijf, is het vanzelfsprekend dat je ook de kosten gaat vergelijken.

Het gevaar daarmee binnen de payrollbranche is dat appels met peren vergeleken worden. Echter zijn er heel veel verschillen buiten de factor om. Ben je goed verzekerd tegen ziekte? Worden feestdagen doorberekend? En hoe zit het eigenlijk met vrije dagen, waar iedere werknemer recht op heeft? Let dus goed op en vraag goed door naar wat er precies in de aangeboden factor is opgenomen.

Bij Abiant vinden wij dat juist het onzekere aspect bij personeel, namelijk ziekte, een reden is om personeel onder te brengen via een payrollconstructie. Bij ons vind je dan ook nooit de factor 1,42, dit is namelijk exclusief ziekteverzekering. Ziekte is altijd opgenomen in de offertes die wij je aanbieden.

Wist je dat wij daarnaast afwijken van de cao? Wij betalen namelijk zieke medewerkers in dienst het eerste jaar 100% door in plaats van de 91% dat het ABU cao voorschrijft.