De verjaardagskaart

verjaardagskaart.jpg

Als er een medewerker van een van onze opdrachtgevers jarig is, sturen wij altijd een kaartje.  Afgelopen week vroeg ik mij af waarom wij dit eigenlijk doen. Doen we dit omdat we het altijd zo doen of zit er een gedachte achter? Een mooie gelegenheid om nogmaals te kijken naar ons bedrijf en de kernwaarden waar wij voor staan.  

Vorige week werd ik gebeld door de eigenaar van een startend bedrijf die geïnteresseerd is in onze dienstverlening. Goed nieuws! Handel! Na een korte introductie van beide kanten gaf  hij aan  Abiant Payroll zeer goed te kennen, omdat hij voor een opdrachtgever via ons gewerkt heeft. Ik ben blij verrast en vraag hoe hij onze dienstverlening heeft ervaren vanuit de medewerkerskant. Hij geeft  aan dat er nooit contact is geweest tussen Abiant Payroll en hem, op zijn verjaardag na. 

Dat lijkt slecht nieuws maar hij weet dat payroll een sterk op de opdrachtgever georiënteerde dienstverlening is en als alles vlekkeloos verloopt  er nauwelijks contact is met de medewerker.  Het zijn namelijk de medewerkers van onze opdrachtgevers waar wij alleen het loon aan uitbetalen. Als het loon dus op tijd op de rekening staat en wij houden ons aan de gemaakte afspraken, dan is er geen reden om contact met ons op te nemen. De verrassing was voor hem daarom dus extra groot  toen er op zijn verjaardag een kaart op de mat viel van Abiant Payroll. Voor hem één van de redenen om voor Abiant Payroll te kiezen. 

In eerste instantie verbaasde het mij dat een klein gebaar zo gewaardeerd wordt. Langer nadenkend kan deze kaart gezien worden als een uiting van de identiteit van Abiant. Het past dan ook goed bij de kernwaarde “Betrokken”, één van de  kernwaarden van Abiant. Deze  kernwaarden stromen door de gehele organisatie en dus ook bij Abiant Payroll. Al zit de helpdesk gecentraliseerd in Groningen, medewerkers en opdrachtgevers kunnen bij iedere vestiging van Abiant met hun vragen terecht, “Dichtbij”. Wil je weten wat de overige kernwaarden van Abiant zijn? Neem dan contact op met mij of loop binnen bij één van onze vestigingen!