Keuzes

Camper.JPG

Als ondernemer ben je altijd onderweg. Fysiek in de auto of met het openbaar vervoer van klant naar leverancier. Bedrijfsmatig is de koers van het bedrijf misschien wel de spannendste reis van je leven. Worden er bergen beklommen of steven je af op een dal? Het is vaak onzeker, maar dat maakt het ondernemen uitdagend en spannend! Als ondernemer ben je dus een reiziger, ben je als reiziger ook een ondernemer?

Want dan ga ik namelijk ondernemen! Na twee turbulente jaren, zowel zakelijk als privé, is het moment aangekomen om een andere weg in te slaan. Ik verruil de zekerheid en stabiliteit bij Abiant Uitzendgroep voor een mooie reis. Samen met mijn vriendin ga ik Europa verkennen in een oude krakkemikkige Mercedes Hanomag-camper. 

Het lijkt een rigoureuze beslissing. Echter is iedere keuze die je maakt in het leven een keuze die jouw leven om kan gooien. Uiteraard ligt de ene keuze dichter bij het inlevingsvermogen dan de andere, maar zonder het maken van keuzes kom je geen stap verder. Zo komt iedereen in zijn leven wel op een punt waar de vraag gesteld moet worden of je nog op het juiste pad zit. Dus welke beslissing heb jij de afgelopen twee jaar genomen waarmee je het leven hebt omgegooid? Ben je andere koffie gaan drinken? Ben je verhuisd? Verwacht je een kind? 

Als je nagaat welke beslissingen jij hebt moeten nemen in het verleden, om te komen waar je nu staat, kom je erachter dat je het leven zelf hebt vormgegeven. Ook zal het leven je deels overkomen. Soms zijn dit de negatieve aspecten in jouw bestaan of van het bedrijf. Maar juist de beslissingen die je neemt op het moment dat er geen hoop meer lijkt te zijn, maken wie je bent. 

Mijn keuze heeft gevolgen voor Abiant Payroll. Gelukkig worden mijn verantwoordelijkheden overgenomen door mijn getalenteerde collega Carlijn Bellinga. Voortaan zal zij jullie meenemen in de wereld van Abiant Payroll. Neem in de tussentijd gerust contact met haar op wanneer je advies nodig hebt bij het maken van keuzes op personeelsgebied.

Wil je Mark blijven volgen? Dat kan via www.instagram.com/hanowaggy