Vacature: Winterscholing agrarisch loonwerk

  • Salaris €10,-
  • Aantal uren per week 40 uur
  • Standplaats Groningen
  • Opleidingsniveau OngeschooldVmboMavo

Over de functie

Is het besturen van groot materieel zoals trekkers en shovels jouw passie of grootste wens? Dan past een baan in het loonwerk misschien wel bij jou. Sta jij ervoor open om je kennis en vaardigheden hierover de komende jaren uit te breiden? Dan is dit jouw kans! Abiant biedt mogelijkheden om een bbl-opleiding in het loonwerk te volgen, zodat jij als gediplomeerd loonwerker aan het werk kunt.

Als loonwerker ben je dienstverlener in de agrarische sector en grond-, weg- en waterbouw. Het werk is zeer afwisselend en afhankelijk van het seizoen/weer. Jouw werkzaamheden voer je uit voor bestaande en nieuwe klanten. Heb jij altijd al als loonwerker willen werken? Of heb je al enige ervaring in dit vak, maar nog geen opleiding hiervoor gevolgd? Dan is deze bbl-opleiding Winterscholing agrarisch loonwerk wat voor jou!

Afhankelijk van jouw voorkennis en eventueel eerder gevolgde opleidingen, start je bij een passend bedrijf in het loonwerk. Je gaat alvast aan het werk om de nodige praktijkervaring op te doen. In de wintermaanden is het rustig qua werkzaamheden, wat een mooie gelegenheid is om je te specialiseren en jouw kennis te vergroten. Van december tot en met februari ga je naar school.

Functie-eisen

  • aantoonbare affiniteit met loonwerk
  • technisch inzicht
  • geen 9-tot-5-mentaliteit
  • in bezit van rijbewijs B en T is een pre

Over het bedrijf

Abiant gaat samen met jou op zoek naar een leerbedrijf dat goed bij jou past. Wel is het belangrijk om je te bedenken dat dit vak drukke piekperiodes kent, waarin er in ploegendienst dag en nacht doorgewerkt kan worden. Je bent daarnaast niet alleen werkzaam op de machines, je bent ook een team met je collega’s en dienstverlener voor je klanten. Een loonwerker is daarom sociaal en meedenkend.

Wat wij bieden

Tijdens de winterscholing leer je alles over landbouwmachines en de juiste afstemming ervan op de grond of voor het weer. Verder leer je over loonwerkzaamheden zoals bemesting, zaai- en pootwerkzaamheden, inkuilen, het zetten van kuilbulten, het verrichten van oogstwerkzaamheden en zelfs het werken met gps komt aan bod. Bovendien leer je om kleine reparaties en onderhoud van machines uit te voeren. 

Aanvullende certificaten, zoals een trekkerrijbewijs, een VCA- en heftruckcertificaat, kunnen via de opleiding behaald worden. Het uurloon is conform cao LEO. Ben je ouder dan 21 jaar dan komt het uurloon neer op € 10,54.

Sta jij te popelen om je kennis over loonwerk te vergroten? Reageer dan voor 31 augustus. Abiant neemt vervolgens contact met jou op om de mogelijkheden te bespreken. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op met onze bbl-coördinator Veronie Jansen op het telefoonnummer 06 10 49 63 91.

Deel deze vacature via