Vacature: Opleidingstraject tot asbestsaneerder

  • Salaris €14,-
  • Aantal uren per week 40 uur
  • Standplaats Drachten
  • Opleidingsniveau MavoMbo

Over de functie

Toe aan een nieuwe uitdaging als asbestverwijderaar? Ga dan voor baangarantie en een goed salaris bij Abiant!

Als asbestsaneerder help je mee aan het verbeteren van onze leefomgeving. Je saneert asbest op diverse projecten. Bij de sloop of het verbouwen van een gebouw moet eerst geïnventariseerd worden waar de asbest zich precies bevindt, vervolgens kun jij als deskundig asbestverwijderaar de asbest veilig verwijderen. Daarnaast voer je als asbestsaneerder vaak sloopwerkzaamheden uit. Je werkt in teamverband en op verschillende locaties, zowel binnen als buiten. Rondom asbestsanering zijn strenge veiligheidsregels opgesteld. Diverse instanties controleren regelmatig of de regels worden nageleefd. 

Om als asbestverwijderaar te kunnen werken dien je een meerdaagse cursus tot DAV (Deskundig Asbest Verwijderaar) met succes af te ronden. De theorie van de DAV cursus bestaat voornamelijk uit geldende wetten en regels voor het verwijderen van asbest. Je leert wat asbest precies is, hoe je het herkent en in welke producten je asbest tegen kan komen. Als de theorie volledig is doorlopen ga je oefenen met praktijksituaties. Onze opdrachtgever stelt een leermeester voor je beschikbaar die praktijksituaties met je gaat oefenen. Volgens de regels moet je tenminste 120 pakuren maken, waarvan 30 uren in containment in een periode van 40 dagen.

Voordat je in de praktijk aan het werk gaat moet je naast een geldig VCA-certificaat ook een medische keuring ondergaan. Tijdens deze keuring wordt gekeken naar mogelijke gezondheidsklachten, lichamelijke afwijkingen en medische risico's. Daarnaast dien je jaarlijks een fittest te ondergaan en dien je eenmalig een tweedelige online instructie te volgen.

Functie-eisen

  • bereid tot volgen van een opleidingstraject én daarbij behorende opdrachten enthousiast uit te voeren
  • fulltime beschikbaar
  • géén hoogtevrees
  • fysiek in goede conditie 
  • geldig VCA-certificaat
  • rijbewijs B én eigen vervoer

Over het bedrijf

Onze opdrachtgever is groot geworden in asbestsanering in Noord-Nederland in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel en Gelderland. De wortels van onze opdrachtgever liggen in de agrarische sector. En die achtergrond is terug te vinden in de bedrijfscultuur van nu; praktische aanpakkers waarbij afspraak ook gewoon afspraak is. Ruim 25 jaar gecertificeerd voor het verwijderen van asbest en in die jaren is er een enorm netwerk opgebouwd.

Wat wij bieden

Wij bieden je een volledig betaald opleidingstraject tot asbestsaneerder. Een fulltime baan vanaf je 1ste werkdag bij een deskundige opdrachtgever. Wij vragen daarvoor enthousiasme om het vak te willen leren en de daarbij behorende opdrachten uit te voeren.

Salaris uitbetaling volgens bouw cao á €14,32 per uur en pensioenopbouw bij het BPF. Daarnaast ontvang je 25 vakantiedagen & 20 ATV dagen. 

Wil jij in aanmerking komen voor dit opleidingstraject? Bel of solliciteer vóór 6 augustus! Voor vragen en meer informatie kun je contact opnemen met Abiant Asbest via 050 206 0201 of asbest@abiant.nl. 

Deel deze vacature via