Vacature: Herdmanager melkveehouderij

  • Salaris Tussen € 14,- en € 20,-
  • Aantal uren per week 38 uur
  • Standplaats Emmen
  • Opleidingsniveau Mbo

Over de functie

Heb jij een grote passie voor koeien? Zie jij jezelf wonen en werken op een moderne melkveehouderij? Heb je daarbij kennis en ervaring van melkvee? Grijp dan deze unieke kans! Wij zijn namelijk op zoek op zoek naar een Herdmanager in de regio Emmen.

Bij dit moderne melkveebedrijf krijg jij de kans om volledig bezig te zijn met koeien. Jij draagt de verantwoordelijkheid en zorg voor circa 240 melkkoeien en 130 stuks jongvee. Als herdmanager heb je de dagelijkse controle over de veestapel. Omdat jij deze koeien goed kent en weet wanneer ze blij en gezond zijn kun je snel ingrijpen bij een veranderende gezondheid. Je hebt kennis van voermanagement, diergezondheid en jongvee. Het ene moment sta je een koe bij tijdens de geboorte van haar kalf. Het andere moment voer je de kalveren, insemineer je een koe of ben je deze aan het bekappen. Naast het in de gaten houden van de koegezondheid verzorg je administratieve taken zoals koe,- en voerregistratie. Naast kennis van en ervaring met koeien houd je de administratie bij van de voerregistratie en koe registratie. In het weekend en in de avonden ben je bereid om standby te staan om een storing aan de robot te herstellen. 

Wij zijn op zoek naar een medewerker die bezit over een mbo+ opleiding in de melkveehouderij. Je beschikt over aantoonbare werkervaring in de melkveehouderij. Je ziet de waarde van het uitvoeren van werkwijzen en protocollen en neemt jouw verantwoordelijkheid om deze op de juiste wijze uit te voeren. Door jouw eigen ideeën en inbreng weet je de werkwijze te verbeteren en jouw collega's hierin mee te nemen. Je hebt de mogelijkheid om binnen 500 meter van het bedrijf te gaan wonen en op termijn zelfs op de boerderij. Als herdmanager beschik je over leidinggevende kwaliteiten. Je weet je kennis over brengen op de medewerkers en begeleid en stimuleert ze in hun werkzaamheden.

Functie-eisen

  • mbo (+) opleiding melkveehouderij
  • administratieve kwaliteiten
  • enkele jaren ervaring in de melkveehouderij
  • bereid in de weekenden en avonden standby te staan

Over het bedrijf

Je komt te werken bij een modern melkveebedrijf dat is gevestigd in de omgeving van Emmen. Het bedrijf is voorzien van de nieuwste technologie zoals een melk,- en voerrobot. Er worden zo’n 240 koeien gemolken en er worden zo’n 130 stuks jongvee gehouden. De stal is voorzien van goede comfort voor de koeien en het jongvee. 

Wat wij bieden

Bij dit moderne melkveebedrijf kom je terecht in een warm bad. Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheden in jouw werkzaamheden. Je krijgt de kans om de leiding te nemen en op termijn bij de boerderij te wonen. Je ontvangt een beloning conform cao Dierhouderij productiegericht. De hoogte hiervan is afhankelijk van jouw werkervaring maar ligt, bij 21 jaar en ouder, tussen de € 14 en € 20,- bruto per uur. Het opgegeven salaris is een richtlijn en bespreekbaar.

Ben jij de ervaren herdmanager en wil jij deze unieke kans pakken? Reageer dan voor 7 december op deze vacature "herdmanager melkveehouderij". Wil je meer informatie over deze vacature of heb je nog vragen neem dan direct contact op met ons uitzendbureau in Beilen op het telefoonnummer 0593 72 80 00.

Deel deze vacature via