Vacature: Calculator

  • Aantal uren per week 36 - 40 uur
  • Opleidingsniveau hbo
  • Dienstverband vast
  • Standplaats Groningen
  • Vacaturenummer 103480

Over de functie

Ben jij als calculator bekend met de contractsvormen UAV-GC en RAW en ben je een echte uitblinker als het gaat om het opstellen van kostprijsbegrotingen voor projecten in de staalbouw? Wil jij daarnaast deel uit maken van een gepassioneerd en gedreven team dat beschikt over een enorme expertise en een uitstekende reputatie op het gebied van staalbouw, variërend van plaatwerk en afsluitboominstallaties tot (nood)bruggen en bewegingswerken? Lees dan alles over de functie van calculator bij Machinefabriek Rusthoven.

Wat ga je doen?
Als calculator heb je een veelzijdige functie. Samen met je collega in het calculatieteam ben je verantwoordelijk voor het opstellen van kostprijsbegrotingen van (potentiële) projecten. Mede door jouw werkzaamheden kan er een economisch verantwoorde inschrijving gedaan worden. Je analyseert vanuit verschillende disciplines en gaat vervolgens aan de slag met begroten. Dit doe je soms zelfstandig en soms in teamverband. Je communiceert daarbij veel met interne partijen zodat jij een goed onderbouwd advies uit kunt geven. Bij circa 70% van de projecten wordt gewerkt conform de UAV-GC systematiek.

Jouw takenpakket ziet er hierbij als volgt uit:
> analyseren van contracteisen (UAV-GC) en die vertalen naar oplossingen
> opzetten van object- en begrotingsstructuren (UAV-GC)
> verzamelen van diverse essentiële gegevens
> berekenen kostprijs en verkoopprijs binnen projecten
> analyseren van risico`s en kansen binnen diverse projecten
> het opstellen van projectbegrotingen
> eventueel inspecteren potentieel project door bijwonen aanwijs op locatie
> signaleren van mogelijke afwijkingen en besparingsmogelijkheden
> je bent betrokken bij de overdracht van de projecten naar de uitvoering

Functie-eisen

> een afgeronde hbo/mbo+ opleiding richting Werktuigbouw of Civiele Techniek
> kennis van bewegend staal is een pre
> een aantal jaar ervaring als calculator of werkvoorbereider
> ruime kennis van Microsoft Office programma's
> bekend met de contractvormen UAV-GC en RAW

Vanzelfsprekend beschik je over groot technisch inzicht, een sterk analytisch vermogen en goede communicatieve en sociale vaardigheden. Je bent gedreven om als team successen te halen en samen met je collega’s steeds weer topkwaliteit conform de wensen van de klant te leveren waarbij je commerciële doelstellingen uiteraard niet uit het oog verliest.

Waar ga jij aan de slag?
Rusthoven heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een professioneel gecertificeerd bedrijf in bruggen- en machinebouw met circa 60 medewerkers. Klantgericht, flexibel, inventief, accuraat en creatief, dat zijn de sleutelwoorden van Machinefabriek Rusthoven. Persoonlijk advies en goede samenwerking staan hoog in het vaandel. Rusthoven heeft door jarenlange ervaring veel expertise vergaard. Het bouwen en monteren van bruggen vereist een grote nauwkeurigheid en zij hebben keer op keer aangetoond dat over het vakmanschap beschikken om dit soort projecten op tijd en met succes te voltooien. Alle facetten worden in eigen beheer uitgevoerd: design, engineering, productie, verspaning, montage en onderhoud. Werken bij Machinefabriek Rusthoven betekent werken in een prettige informele werkomgeving waar met trots gewerkt wordt aan uitdagende projecten. Er is ruimte voor jouw ideeën en oog voor jouw (persoonlijke) ontwikkeling.

Informatie?
Abiant verzorgt voor Machinefabriek Rusthoven de werving en selectie voor deze vacature. Heb je vragen over de functie of over het bedrijf? Bas Koster van Abiant Techniek kan jou er veel over vertellen. Bas is te bereiken op tel. 050 20 60 200.

Deel deze pagina via