Het grootste uitzendbureau in Groningen, Friesland en Drenthe

Vacatures in het groen

Vind jij het heerlijk om met je handen in de aarde te wroeten en ben jij altijd degene die ervoor zorgt dat bloemen en planten er prachtig bij staan? Dan is een baan in het groen perfect voor jou! Wij hebben regelmatig diverse banen in het groen. Denk hierbij aan functies als hovenier, natuurbeheerder, stratenmaker en boomverzorger. De groene sector kent binnen Nederland verschillende soorten functies en bedrijven die werken in het groen. Lijkt het jou leuk om in het groen te werken? Reageer dan snel op een van onze vacatures in het groen.

vacatures groene sector

Banen in het groen

Wij hebben verschillende soorten groene vacatures waarvoor we op zoek zijn naar nieuwe enthousiaste krachten. Werken in het groen kent veel verscheidenheid, zo kan je aan de slag als boomkweker, hovenier, medewerker groenvoorziening, voorman groenvoorziening en nog verschillende andere functies. Via Abiant kan je in de groensector aan de slag binnen hoveniersbedrijven, groenbedrijven en nog vele andere soorten.

Wat is het verschil tussen een hovenier en een groenvoorziener?

De functies hovenier en groenvoorziener worden soms door elkaar gebruikt, maar de beroepen zijn toch echt verschillend. Het werk van een hovenier is doorgaans voor particulieren en bedrijven. Een hovenier houdt zich dan ook bezig met aanleg en onderhoud van tuinen. Alles moet er netjes uit komen te zien. Een groenvoorziener daarentegen is juist meer van het grovere werk en zorgt ervoor dat de natuur in de openbare ruimte er netjes uitziet. Zoals bijvoorbeeld het maaien van bermen. 

Dienstverbanden en niveaus binnen de groene sector

Banen in het groen komen in alle soorten en maten, zo ook in vele verschillende soorten dienstverbanden. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe uitdaging met een contract voor bepaalde of onbepaalde tijd de groene sector biedt in beide gevallen mogelijkheden. Ook als je nog geen diploma op zak hebt is het via Abiant mogelijk om een baan on het groen te krijgen door middel van een bbl-traject. Zit de perfecte vacature er voor jou momenteel nog niet tussen? Kijk hier dan ook eens bij de vacatures binnen een van onze andere sectoren, zoals de agrarische sector en de grond-, weg- en waterbouw!

Waarom werken in het groen

Wanneer je werkt in het groen is de kans groot dat je lekker in de buitenlucht aan de slag kan, dat klinkt toch vele malen beter dan op zo’n muffig kantoor. Daarnaast bieden we binnen de vacatures groen vele ontwikkelingsmogelijkheden. Zo kan je beginnen binnen een bbl-traject en je steeds verder doorontwikkelen. Ben jij enthousiast en wil je graag aan de slag in deze uiteenlopende sector? Meld je dan nu aan en een van onze recruiters neemt zo snel mogelijk contact met je op. Ook wanneer je geen ervaring in het groen hebt komen we graag met je in contact. 

Geen passende vacature gevonden in het groen?

Abiant is een uitzendbureau met een ruim aanbod vacatures in de groene sector. Staat op dit moment nog niet je gewenste baan in het groen erbij? Bijvoorbeeld omdat je zoekt op vacature trekkerchauffeur in het groen' en die functie momenteel even niet beschikbaar is, schrijf je dan in bij Abiant en meld je aan voor onze vacature-alert.

Neem ook eens een kijkje bij ons complete aanbod vacatures, misschien dat je binnen een andere sector, regio of dienstverband wel een baan ziet die past bij jouw wensen. Wil je graag hulp bij het solliciteren? Stap dan eens binnen bij een van onze uitzendbureaus en wij helpen je graag verder in je zoektocht naar een nieuwe baan zodat jij snel aan de slag kunt!

Op zoek naar informatie voor werkgevers? Lees meer over onze diensten.

Veelgestelde vragen over vacatures in het groen

Wat voor type banen zijn er in de groene sector?

In de groene sector zijn er verschillende type banen. Zo kun je bijvoorbeeld aan het werk als hovenier, groenvoorziener, teeltmedewerker of medewerker bosmaaier. Kies je voor een baan als hovenier dan werk je vooral voor particulieren en bedrijven. Als groenvoorziener vinden je werkzaamheden vooral in het openbare groen plaats, voor bijvoorbeeld gemeenten. Binnen de groen sector zijn er dus voldoende mogelijkheden om te kiezen voor een functie die bij jou wensen past. 

Zijn er leerwerkmogelijkheden in de groen sector?

Jazeker! Heb je nog niet het juiste papiertje om in de groensector aan het werk te gaan, dan kun je via Abiant Leren en Werken een bbl-opleiding volgen. Zo kun je bijvoorbeeld leren en werken tegelijkertijd wanneer je kiest voor de bbl-opleiding medewerker hovenier. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een van onze Abiant-vestigingen of met onze collega's van Abiant Leren en Werken door te mailen naar lerenenwerken@abiant.nl of te bellen naar 050 206 00 00. 

Hoe kan ik solliciteren naar een vacature in het groen?

Solliciteer op een van onze vacatures in het groen of loop binnen bij een van onze vestigingen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om je in te schrijven bij Abiant. Er wordt dan vanzelf contact met je opgenomen door één van onze vestigingen. 

Voordelen van een vacature-alert

Voordelen van een vacature-alert
  • De nieuwste vacatures op basis van je voorkeuren
  • Je kan de vacature-alert elk moment stopzetten
  • Een stap naar nieuw werk