Het grootste uitzendbureau in Groningen, Friesland en Drenthe

Blogs uitzendbureau Abiant

Resultaat 1 tot 6 van 33
Wat is het minimumloon?

Financieel

Wat is het minimumloon?

Een werknemer van 21 jaar valt niet onder het minimumjeugdloon, maar onder het minimumloon. Voor jongeren van 13 en 14 jaar bestaat er geen wettelijk minimumjeugdloon. Het advies is om voor jongeren van deze leeftijd te kijken naar het loon van 15-jarigen. Onderstaand het minimum(jeugd)loon per 1 juli 2023.
Lees meer
Wat zijn de verschillen tussen een zzp’er, uitzendkracht of een medewerker in loondienst?

Algemeen

Wat zijn de verschillen tussen een zzp’er, uitzendkracht of een medewerker in loondienst?

Als je als agrariër extra hulp kunt gebruiken op de boerderij, heb je de keuze om een zzp’er of uitzendkracht in te huren óf iemand zelf in dienst te nemen. Het kan allemaal, maar wat past het beste bij jouw situatie? Er hangen namelijk verschillende regels en consequenties aan vast. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rij gezet.
Lees meer
Wetten en regels rondom vakantiewerk

Wet- en regelgeving

Wetten en regels rondom vakantiewerk

Vakantiekrachten kunnen waardevolle medewerkers zijn voor een bedrijf. Echter gelden er rondom vakantiewerk wel wetten en regels. Hoe jonger de medewerker is, hoe meer regels er gelden. Zo mag iemand van 15 jaar bijvoorbeeld niet achter de kassa of in een fabriek werken, maar mag een 17-jarige deze werkzaamheden wel uitvoeren. Ook de maximale werktijden verschillen. Waar een 17-jarige maximaal 45 uur per week mag werken, is dit voor een 14-jarige maximaal 35 uur per week. De belangrijkste wetten en regels rondom vakantiewerk hebben wij op een rijtje gezet.
Lees meer
Abiant is VCU-gecertificeerd, maar waar staat dit eigenlijk voor?

Wet- en regelgeving

Abiant is VCU-gecertificeerd, maar waar staat dit eigenlijk voor?

VCU staat voor Veiligheid Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties. Het is een in Nederland ontwikkelde norm die bedoeld is voor uitzendbureaus die flexibel personeel uitzenden naar VCA-gecertificeerde bedrijven. De VCU-norm is namelijk een afgeleide van de VCA-norm die staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Het doel van de VCU-norm is dat flexmedewerkers die risicovolle werkzaamheden uitvoeren gezond en veilig werken. Wanneer je als uitzendbureau in het bezit bent van een VCU-certificaat toon je daarmee aan dat je de veiligheid van je flexmedewerkers serieus neemt.
Lees meer
Zonkracht: De zon voelt fijn en warm

Veiligheid

Zonkracht: De zon voelt fijn en warm

Het is zomer, wat betekent dat de zon weer lekker schijnt (meestal tenminste). Hier wordt het niet alleen lekker warm van, maar de vitamine D die wordt aangemaakt door onze huid zorgt er ook voor dat we ons prettiger voelen. Klinkt mooi, maar ieder voordeel heeft z'n nadeel; te veel zon is niet gezond. Gelukkig kunnen we zelf de schadelijke effecten van uv-straling grotendeels beperken door ons gedrag aan te passen. Zowel kantoormedewerkers in hun vrije tijd, als de groenmedewerkers, bouwvakkers en alle andere buitenwerkers onder werktijd.
Lees meer
Praten over moeilijke keuzes helpt

Algemeen

Praten over moeilijke keuzes helpt

Heb je als ondernemer behoefte aan een luisterend oor omdat je lastige keuzes moet maken? Weet dan dat er laagdrempelige hulp beschikbaar is via Stichting Zorg om Boer en Tuinder (ZOB). De vrijwilligers van deze landelijke organisatie, die allen actief zijn geweest in de agrarische sector, staan altijd voor je klaar. Met wat voor problematiek je ook zit. Piet Prins, oud-directeur Coöperatiezaken van Abiant, is één van hen. We spraken met hem over de mogelijkheden die ZOB te bieden heeft.
Lees meer
Vorige
1 2 3 4 5