Het grootste uitzendbureau in Groningen, Friesland en Drenthe

  • Blogs
  • Wet- en regelgeving

Blogs uitzendbureau Abiant

Resultaat 1 tot 3 van 3
Wetten en regels rondom vakantiewerk

Wet- en regelgeving

Wetten en regels rondom vakantiewerk

Vakantiekrachten kunnen waardevolle medewerkers zijn voor een bedrijf. Echter gelden er rondom vakantiewerk wel wetten en regels. Hoe jonger de medewerker is, hoe meer regels er gelden. Zo mag iemand van 15 jaar bijvoorbeeld niet achter de kassa of in een fabriek werken, maar mag een 17-jarige deze werkzaamheden wel uitvoeren. Ook de maximale werktijden verschillen. Waar een 17-jarige maximaal 45 uur per week mag werken, is dit voor een 14-jarige maximaal 35 uur per week. De belangrijkste wetten en regels rondom vakantiewerk hebben wij op een rijtje gezet.
Lees meer
Abiant is VCU-gecertificeerd, maar waar staat dit eigenlijk voor?

Wet- en regelgeving

Abiant is VCU-gecertificeerd, maar waar staat dit eigenlijk voor?

VCU staat voor Veiligheid Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties. Het is een in Nederland ontwikkelde norm die bedoeld is voor uitzendbureaus die flexibel personeel uitzenden naar VCA-gecertificeerde bedrijven. De VCU-norm is namelijk een afgeleide van de VCA-norm die staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Het doel van de VCU-norm is dat flexmedewerkers die risicovolle werkzaamheden uitvoeren gezond en veilig werken. Wanneer je als uitzendbureau in het bezit bent van een VCU-certificaat toon je daarmee aan dat je de veiligheid van je flexmedewerkers serieus neemt.
Lees meer
Kan ik als uitzendkracht een hypotheek aanvragen?

Wet- en regelgeving

Kan ik als uitzendkracht een hypotheek aanvragen?

Heb je geen vast contract en wil je wel graag een huis kopen? Dankzij de komst van de perspectiefverklaring is het gemakkelijker geworden om een hypotheekaanvraag te doen. Abiant Uitzendgroep is een van de officieel gecertificeerde uitzendorganisaties die een perspectiefverklaring kan afgeven. Om je te helpen met het kopen van jouw droomhuis lees je hier alles over de perspectiefverklaring, want je moet namelijk aan een aantal eisen voldoen voordat je in aanmerking komt voor een perspectiefverklaring.
Lees meer