Het grootste uitzendbureau in Groningen, Friesland en Drenthe

Blogs uitzendbureau Abiant

Resultaat 1 tot 6 van 12
Zo werkt dat: Zelfonderzoek en rapportage bij ongevallen

Veiligheid

Zo werkt dat: Zelfonderzoek en rapportage bij ongevallen

De Nederlandse Arbeidsinspectie heeft een nieuwe werkwijze voor onderzoek bij ongevallen ingevoerd, waarbij werkgevers nu vaak zelf hun onderzoek kunnen uitvoeren. Na uitgebreid onderzoek en een pilot bleek deze aanpak te leiden tot meer investeringen in veiligheidsmaatregelen door werkgevers. De inspecteurs zijn ook getraind in deze nieuwe aanpak, die gebaseerd is op vertrouwen en gericht is op preventie. De meldingsplicht voor arbeidsongevallen blijft bestaan en werkgevers moeten niet alleen naar de basisoorzaak, maar ook naar achterliggende oorzaken kijken om de veiligheid daadwerkelijk te verbeteren.
Lees meer
Zonkracht: De zon voelt fijn en warm

Veiligheid

Zonkracht: De zon voelt fijn en warm

Het is zomer, wat betekent dat de zon weer lekker schijnt (meestal tenminste). Hier wordt het niet alleen lekker warm van, maar de vitamine D die wordt aangemaakt door onze huid zorgt er ook voor dat we ons prettiger voelen. Klinkt mooi, maar ieder voordeel heeft z'n nadeel; te veel zon is niet gezond. Gelukkig kunnen we zelf de schadelijke effecten van uv-straling grotendeels beperken door ons gedrag aan te passen. Zowel kantoormedewerkers in hun vrije tijd, als de groenmedewerkers, bouwvakkers en alle andere buitenwerkers onder werktijd.
Lees meer
15 tips om veilig te rijden in de winter

Veiligheid

15 tips om veilig te rijden in de winter

Prachtige sneeuwlandschappen en bevroren sloten om op te schaatsen. In Nederland staat het winterseizoen helaas niet altijd garant voor winterse taferelen. Desondanks is het gedurende de wintermaanden belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Vervang zomerbanden door winterbanden en pas tijdens winterse omstandigheden, zoals sneeuw en ijzel, je rijgedrag aan. Lees onderstaande 15 tips en je weet hoe je veilig op pad kunt.
Lees meer
Veilig werken met machines

Veiligheid

Veilig werken met machines

Helaas gebeuren er nog regelmatig ongevallen met machines die voorkomen hadden kunnen worden. Bijvoorbeeld door een betere kennis over de machines. Bij het beoordelen of een machine veilig genoeg is om mee te werken, is het belangrijk om eerst de risico’s in kaart te brengen en uiteraard de eventuele risico’s zoveel mogelijk te beperken. Tijd voor meer inzicht in machineveiligheid.
Lees meer
Weet jij hoe je veilig kunt werken? Doe de test!

Veiligheid

Weet jij hoe je veilig kunt werken? Doe de test!

Als uitzendkracht werk je soms op verschillende werklocaties. Het is daarom ontzettend belangrijk dat je als werknemer zelf goed op de hoogte bent van mogelijke gevaren op de werkvloer. Alleen op die manier kun je onveilige situaties sneller overzien. Ben je benieuwd of jij de risico's op je werk kunt herkennen? Doe dan snel onderstaande veiligheidstest van DOORZAAM.
Lees meer
Veilig werken in de regen

Veiligheid

Veilig werken in de regen

Iedere dag moeten bikkels met een buitenberoep buiten aan het werk. Of het nu stormt, vriest of tropisch warm is, de werkzaamheden gaan in de meeste weersomstandigheden gewoon door. Dus ook wanneer het hondenweer is. In dit artikel geven we je handige tips zodat jij voortaan extra veilig kunt werken in de regen.
Lees meer
Vorige
1 2