Het grootste uitzendbureau in Groningen, Friesland en Drenthe

Blogs uitzendbureau Abiant

Resultaat 1 tot 6 van 11
Zonkracht: De zon voelt fijn en warm

Veiligheid

Zonkracht: De zon voelt fijn en warm

Het is zomer, wat betekent dat de zon weer lekker schijnt (meestal tenminste). Hier wordt het niet alleen lekker warm van, maar de vitamine D die wordt aangemaakt door onze huid zorgt er ook voor dat we ons prettiger voelen. Klinkt mooi, maar ieder voordeel heeft z'n nadeel; te veel zon is niet gezond. Gelukkig kunnen we zelf de schadelijke effecten van uv-straling grotendeels beperken door ons gedrag aan te passen. Zowel kantoormedewerkers in hun vrije tijd, als de groenmedewerkers, bouwvakkers en alle andere buitenwerkers onder werktijd.
Lees meer
15 tips om veilig te rijden in de winter

Veiligheid

15 tips om veilig te rijden in de winter

Prachtige sneeuwlandschappen en bevroren sloten om op te schaatsen. In Nederland staat het winterseizoen helaas niet altijd garant voor winterse taferelen. Desondanks is het gedurende de wintermaanden belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Vervang zomerbanden door winterbanden en pas tijdens winterse omstandigheden, zoals sneeuw en ijzel, je rijgedrag aan. Lees onderstaande 15 tips en je weet hoe je veilig op pad kunt.
Lees meer
Veilig werken met machines

Veiligheid

Veilig werken met machines

Helaas gebeuren er nog regelmatig ongevallen met machines die voorkomen hadden kunnen worden. Bijvoorbeeld door een betere kennis over de machines. Bij het beoordelen of een machine veilig genoeg is om mee te werken, is het belangrijk om eerst de risico’s in kaart te brengen en uiteraard de eventuele risico’s zoveel mogelijk te beperken. Tijd voor meer inzicht in machineveiligheid.
Lees meer
Weet jij hoe je veilig kunt werken? Doe de test!

Veiligheid

Weet jij hoe je veilig kunt werken? Doe de test!

Als uitzendkracht werk je soms op verschillende werklocaties. Het is daarom ontzettend belangrijk dat je als werknemer zelf goed op de hoogte bent van mogelijke gevaren op de werkvloer. Alleen op die manier kun je onveilige situaties sneller overzien. Ben je benieuwd of jij de risico's op je werk kunt herkennen? Doe dan snel onderstaande veiligheidstest van DOORZAAM.
Lees meer
Veilig werken in de regen

Veiligheid

Veilig werken in de regen

Iedere dag moeten bikkels met een buitenberoep buiten aan het werk. Of het nu stormt, vriest of tropisch warm is, de werkzaamheden gaan in de meeste weersomstandigheden gewoon door. Dus ook wanneer het hondenweer is. In dit artikel geven we je handige tips zodat jij voortaan extra veilig kunt werken in de regen.
Lees meer
Veilig werken doe je samen

Veiligheid

Veilig werken doe je samen

Arbeidsongevallen, beroepsziekten en andere gezondheidsschade door onveilig of ongezond werken vormen ernstige bedreigingen voor de inzetbaarheid van medewerkers. Het is daarom van het grootste belang om scherp te zijn op de veiligheid in je organisatie. Alleen aandacht voor de risico’s is niet voldoende. De manier waarop mensen met de risico’s omgaan is minstens zo belangrijk. Het veiligheidsgedrag en -bewustzijn van werknemers, de veiligheidscultuur binnen de organisatie; ze spelen een beslissende rol in de veiligheid op het werk. Veilig werken doet je dus altijd samen.
Lees meer
Vorige
1 2