Het grootste uitzendbureau in Groningen, Friesland en Drenthe

Kan ik als uitzendkracht een hypotheek aanvragen?

  • 15 februari 2019
  • Wet- en regelgeving
  • Maaike de Boer

Heb je geen vast contract en wil je wel graag een huis kopen? Dankzij de komst van de perspectiefverklaring is het gemakkelijker geworden om een hypotheekaanvraag te doen. Abiant Uitzendgroep is een van de officieel gecertificeerde uitzendorganisaties die een perspectiefverklaring kan afgeven. Om je te helpen met het kopen van jouw droomhuis lees je hier alles over de perspectiefverklaring, want je moet namelijk aan een aantal eisen voldoen voordat je in aanmerking komt voor een perspectiefverklaring.

Kan ik als uitzendkracht een hypotheek aanvragen?

Wat is een perspectiefverklaring?

Een perspectiefverklaring is een officiële verklaring van de uitzendorganisatie waarvoor de uitzendmedewerker aan het werk is. In deze verklaring staat dat diegene voldoende perspectief heeft op de arbeidsmarkt en dus in staat is om een huis te financieren. 

Officieel gecertificeerde uitzendorganisaties

Uitzendbureaus mogen alleen een perspectiefverklaring uitgeven wanneer ze officieel gecertificeerd zijn en zijn opgenomen in het Register Stichting Perspectiefverklaring. Op perspectiefverklaring.nl kun je checken of het uitzendbureau waarvoor jij werkzaam bent officieel gecertificeerd is. Abiant Uitzendgroep is een van de uitzendorganisaties in Nederland die officieel gecertificeerd is en is opgenomen in het Register Stichting Perspectiefverklaring.

Altijd recht op een hypotheek?

Wanneer het uitzendbureau waarvoor jij aan het werk bent je een perspectiefverklaring geeft, is het nog niet zo dat je altijd een hypotheek ontvangt. De verklaring vergemakkelijkt de procedure wel. De hypotheekverstrekker blijft altijd degene die kijkt of er een hypotheek verstrekt kan worden. Andere individuele omstandigheden, zoals bijvoorbeeld schulden, spelen hierin ook mee.

Hoe werkt een perspectiefverklaring?

Voor de verklaring wordt een analyse gemaakt van jouw arbeidsmarktpositie. Daarnaast speelt het oordeel van het uitzendbureau over jouw inzetbaarheid een belangrijke rol. Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar werkervaring, referenties en persoonlijke gesprekken.

Voorwaarden voor het ontvangen een perspectiefverklaring

Om in aanmerking te komen voor een verklaring via Abiant Uitzendgroep worden onderstaande stappen gevolgd/gecontroleerd:

  1. Je werkt minimaal een jaar voor hetzelfde uitzendbureau en bent daar nog werkzaam.
  2. Je persoonlijke werkdossier wordt gecheckt door het uitzendbureau. Hierbij wordt o.a. gekeken naar jouw inzetbaarheid en motivatie.
  3. Er wordt een arbeidsmarktwaardescan door een extern bureau uitgevoerd.
  4. In een persoonlijk gesprek worden met jou alle punten uit de check besproken.

Volgt er een positief oordeel? Dan kun je de verklaring gebruiken om een hypotheekaanvraag te doen. Het is hierbij wel belangrijk om pas een perspectiefverklaring aan te vragen op het moment dat je daadwerkelijk van plan bent om een woning te kopen, een verklaring is namelijk maar 6 maanden geldig.

Ben je werkzaam als uitzendmedewerker via Abiant Uitzendgroep en ben je van plan om een huis te gaan kopen? Vraag dan eerst een hypotheekverstrekker om een hypotheekadvies. Is dit advies positief? Neem dan contact op met de contactpersoon op jouw vestiging om een perspectiefverklaring aan te vragen.

Over de auteur

Maaike de Boer

Contentmarketeer

Maaike de Boer werkt sinds 2016 als contentmarketeer bij Abiant. Zij schrijft onder andere artikelen voor abiant.nl en voor onze bedrijfsmagazines De Abianter en De Abianter Agro.

Lees onze blogartikelen

Infographic: Groep werkenden Abiant Uitzendgroep

Algemeen

Infographic: Groep werkenden Abiant Uitzendgroep

Ontdek de trends en demografische kenmerken van de werkenden bij Abiant in 2023. Deze infographic biedt inzicht in de gemiddelde leeftijd, woonplaats, werktijden, opleidingsniveau, brancheverdeling, genderverdeling en contractfase van de kandidaten. Leer meer over de diverse groep werkenden die Abiant in 2023 vertegenwoordigde.
Lees meer
Zo werkt dat: Zelfonderzoek en rapportage bij ongevallen

Veiligheid

Zo werkt dat: Zelfonderzoek en rapportage bij ongevallen

De Nederlandse Arbeidsinspectie heeft een nieuwe werkwijze voor onderzoek bij ongevallen ingevoerd, waarbij werkgevers nu vaak zelf hun onderzoek kunnen uitvoeren. Na uitgebreid onderzoek en een pilot bleek deze aanpak te leiden tot meer investeringen in veiligheidsmaatregelen door werkgevers. De inspecteurs zijn ook getraind in deze nieuwe aanpak, die gebaseerd is op vertrouwen en gericht is op preventie. De meldingsplicht voor arbeidsongevallen blijft bestaan en werkgevers moeten niet alleen naar de basisoorzaak, maar ook naar achterliggende oorzaken kijken om de veiligheid daadwerkelijk te verbeteren.
Lees meer
Zorg dat de werknemer blijft

Algemeen

Zorg dat de werknemer blijft

Steeds meer werkgevers hebben grote moeite met het vinden van nieuwe medewerkers. Minstens zo’n grote uitdaging is het aan boord houden van personeel. Als gevolg van de krapte op de arbeidsmarkt durven steeds meer werknemers een stap in hun carrière te zetten buiten de deur van hun huidige werkgever. Daarnaast vinden jonge professionals het belangrijk om in het begin van hun carrière bij verschillende werkgevers aan de slag te gaan. In deze blog geef ik handige tips om de kans op verloop te verkleinen.
Lees meer
Het schaap met vijf poten

Algemeen

Het schaap met vijf poten

De huidige arbeidsmarkt is voor het eerst in jaren weer ‘gespannen’. De vraag naar arbeid is bovengemiddeld terwijl het beschikbare aanbod arbeidskrachten relatief laag is. Door de aantrekkende economie hebben steeds meer bedrijven moeite met het vinden van personeel. Goede mensen vinden en behouden is essentieel voor een bedrijf. Het is in de huidige markt dus steeds belangrijker om goed na te denken over het wervingstraject voor nieuw personeel. Maar hoe vind je in tijden van schaarste goed personeel?
Lees meer
Niet gevonden

Algemeen

Niet gevonden

Steeds vaker wordt mij de vraag gesteld hoe ik kandidaten wél weet te vinden voor openstaande vacatures. Opdrachtgevers hebben namelijk meer en meer moeite om juiste kandidaten te vinden. Sollicitanten zijn er nauwelijks en wanneer er dan eindelijk een sollicitant reageert, blijkt deze totaal niet aan te sluiten bij het profiel. Zelfs niet wanneer het beeld van het ‘Schaap met vijf poten’ wordt losgelaten.
Lees meer
Werken met stieren? Voorkom ongelukken

Veiligheid

Werken met stieren? Voorkom ongelukken

Werken met stieren is niet zonder risico's. Elk jaar zijn er gemiddeld 1 à 2 dodelijke ongelukken met stieren in ons land. De meeste (dodelijke) ongelukken met stieren zijn veroorzaakt door kopstoten, trappen en het uitglijden van de stier. Met de juiste voorbereiding en informatievoorzienig kunnen ongevallen worden voorkomen.
Lees meer