Geschiedenis Abiant Uitzendgroep

Hoofdkantoor Abiant Uitzendgroep

Van AB Groningen naar Abiant Uitzendgroep

Sinds eind jaren '50 van de vorige eeuw bestaat de organisatie Abiant Uitzendgroep. Ooit ontstaan vanuit de behoefte voor ziektevervanging en het opvangen van arbeidspieken in de agrarische sector, maar inmiddels veel breder actief. Abiant heeft nog steeds een coöperatieve ondernemingsvorm voor agrarische ondernemers. 

Abiant Uitzendgroep was tot begin 2011 actief onder de naam AB Groningen. Tot dat moment had AB Groningen zeven vestigingen in Groningen en negen in Duitsland (AB Nord), inclusief een in-house vestiging bij de Meyer Werft. Omdat de oorspronkelijke vlag de naam niet meer dekt - we doen inmiddels veel meer dan alleen de agrarische sector - wordt het half mei 2011 tijd om een nieuwe naam en huisstijl te introduceren. Abiant.

Abiant: betrokken, oprecht, daadkrachtig

In de afgelopen jaren hebben we ons vestigingennetwerk in Noord-Nederland uitgebreid. Naast positieve ontwikkeling in de provincie Groningen heeft Abiant Uitzendgroep nieuwe markten aangeboord in de regio’s Drenthe en Friesland. In het verlengde van de groei van ons vestigingennetwerk is er een enorme ontwikkeling geweest op het gebied van een groeiend aantal medewerkers die via Abiant aan het werk zijn bij opdrachtgevers. Dagelijks zijn ruim 2.000 Abianters namens ons aan het werk. We zien dat onze mensen uit het juiste hout zijn gesneden en met Abiant meegroeien.  

Bij Abiant kennen wij al onze mensen persoonlijk. We weten wat iemand wil en in huis heeft. Daarbij zijn we actief in de sectoren die we van haver tot gort kennen, zodat we weten welke mensen er nodig zijn: echte aanpakkers met kennis van zaken. Dat zijn de mensen die bij Abiant werken; Abianters waar we trots op zijn.