Vacature: Financieel administrateur Abiant Holding

 • Salaris € 3000 - € 3750
 • Aantal uren per week 40 uur
 • Standplaats Groningen
 • Opleidingsniveau Hbo

Over de functie

Abiant Uitzendgroep en MF Groep, onderdeel van Abiant Holding, zijn samen uitgegroeid tot de grootste regionale uitzender in het Noorden met 18 vestigingen in Groningen, Friesland en Drenthe. Dit mooie re-sultaat is geboekt doordat Abiant een betrokken, informeel en daadkrachtige organisatie is, waar onge-veer 200 collega’s werken. Samen bedienen ze prachtige opdrachtgevers in Noord Nederland wat resul-teert in ruim 4000 uitzendmedewerkers die iedere dag samen gaan voor het beste resultaat!

Wij zijn op zoek naar een ondernemende financieel administrateur die zeer bedreven is in het doorzien van alle financiële processen. Het betreft een brede uitdagende rol met afwisselende werkzaamheden in een informeel team. Het finance team bestaat uit een financieel directeur, manager financiële administra-tie, een business controller en een groepscontroller. Deze functie wordt gepositioneerd in het team financiële administratie. De afdeling waar je onderdeel vanuit gaat maken bestaat uit circa 7 collega’s. Je rapporteert aan de manager financiële administratie.

In deze veelzijdige functie richt jij je als allround financial op alle werkzaamheden die voorbijkomen op de afdeling. Je bent de helft van je tijd primair verantwoordelijk voor debiteurenbeheer. In dit onderdeel kun je uitblinken in je communicatieve vaardigheden, aangezien je in dit onderdeel van je functie proactief contact onderhoudt. Zowel intern met bijvoorbeeld de verschillende vestigingsmanagers van Abiant en MF, maar ook extern met bijvoorbeeld kredietverzekeraars, incassobureaus, curatoren etc.

Tevens ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van incasso-opdrachten, herinneringen versturen, sta-tusbewaking (waaronder contact met debiteuren), verbeteren DSO-ratio, kredietlimietaanvragen en regel-geving rondom kredietverzekering en de balans qua debiteurenvoorziening. Je hebt een collega op de afdeling die jou ondersteunt in deze werkzaamheden, maar verwachten van jou een kartrekkersrol.

De functie is breder en allrounder dan debiteurenbeheer. Je bent tevens verantwoordelijk voor het vast-leggen en verwerken van financiële mutaties en het verzorgen van periodieke rapportages. Daarmee zorg je voor een betrouwbare en inzichtelijke administratie en geef je uitvoering aan het bijbehorende be-leid. Daarnaast ondersteun je bij het opstellen van de begrotingen.

Ook verzorg je de BTW-aangiftes en kennen grootboeken en jaarafsluitingen voor jou geen geheimen. Uiteraard doe je dit niet alleen, want je komt te werken in een enthousiast team vol gedreven professio-nals!

De branche is heel dynamisch, maar de functie inhoud ook, aangezien je als financial veelzijdige werk-zaamheden verricht op vestiging niveau, business unit niveau én holding niveau.

Functie-eisen

 • HBO werk- en denkniveau, minimaal een MBO opleiding afgerond in een financiële richting
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare financiële functie in de profitsector (commercieel), of als assistent accountant in de samenstelpraktijk
 • Je bent bewezen succesvol in Excel. Kennis van AFAS en BI tooling is een pré
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in een project-/urenorganisatie
 • Je bent bewezen succesvol in het voeren van een actief debiteurenbeleid
 • Je bent communicatief goed vaardig en staat stevig in je schoenen. Je houdt ervan om initiatief te nemen, je vindt het daarnaast leuk om mee te denken in proces- verbetering en vernieuwing
 • Je bent stressbestendig (kunt goed werken onder tijdsdruk), flexibel en brengt humor mee

Over het bedrijf

Abiant Uitzendgroep en MF Groep, onderdeel van Abiant Holding, zijn samen uitgegroeid tot de grootste regionale uitzender in het Noorden met 18 vestigingen in Groningen, Friesland en Drenthe. Dit mooie re-sultaat is geboekt doordat Abiant een betrokken, informeel en daadkrachtige organisatie is, waar onge-veer 200 collega’s werken. Samen bedienen ze prachtige opdrachtgevers in Noord Nederland wat resul-teert in ruim 4000 uitzendmedewerkers die iedere dag samen gaan voor het beste resultaat!

Wat wij bieden

Abiant biedt een allround functie met veel ruimte voor eigen inbreng, mening en wensen binnen een dy-namische werkomgeving. De functie kan zowel in 32 als 40 uur ingevuld worden. De salarisindicatie ligt tussen de € 3.000,- en € 3.750,- bruto per maand op basis van een 40-urige werk-week.

Je hebt 25 vakantiedagen, 1 persoonlijke vrije dag en 13 ATV-dagen (in te zetten in tijd, geld of tijd/geld).

Een winstuitkering, een goede pensioenvoorzieningen, een laptop, smartphone en een woon-werk vergoeding behoren tot de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Je krijgt een jaarcontract, en bij goed functioneren wordt dit omgezet naar een vaste aanstelling. De standplaats voor deze functie is Groningen. Daarnaast is thuiswerken mogelijk.
Startdatum in overleg, bij voorkeur 1 oktober 2022.


Solliciteren:
Voor de sollicitatieprocedure maakt Abiant gebruik van de diensten van de Jong & Laan Groningen. Voor vragen over de functie of procedure kun je contact opnemen met Maret Moek, Recruitment Consultant van de Jong & Laan, bereikbaar op 06-13193913 of Marieke Huisinga van de Jong & Laan, bereikbaar op 06-10950485. Interesse? Wacht niet te lang met solliciteren middels je CV én een korte motivatie via deze link. De eerste selectiegesprekken vinden plaats met de Jong & Laan Groningen.

Deel deze vacature via