Vacature: Werkvoorbereider / Calculator

 • Salaris Tussen € 2700,- en € 3600,-
 • Aantal uren per week 40 uur
 • Standplaats Berltsum
 • Opleidingsniveau Mbo

Over de functie

Ben jij een enthousiaste doorzetter met verantwoordelijkheidsgevoel en technisch inzicht die graag elke dag uitgedaagd wordt om het beste uit zichzelf en de organisatie te halen?  Dan is deze baan als werkvoorbereider/calculator net iets voor jou.

Als Calculator - Werkvoorbereider kom je te werken binnen een organisatie dat al ruim 25 jaar bekend staat als de specialist op het gebied van rvs-bewerking en verspanen van onderdelen voor de machinebouw, constructiewerk en kunststoffen. Door een herstructurering en de vele opdrachten is team op zoek naar een nieuwe collega. Jij krijgt de verantwoordelijkheid om er voor te zorgen dat het gehele voorbereiding, calculatie- en ordertraject soepel verloopt. 

In deze functie is het voornaamste doel dat de communicatie tussen kantoor en de productie efficiënt verloopt. Je houdt je bezig met het voorbereiden en uitgeven van werkdocumenten voor de productie, stelt calculaties en offertes op, bewaakt de uitstaande orders en zorgt voor de inkoop en toelevering van de materialen. Door je commerciële inzicht zie je kansen om zo efficiënt mogelijk te werken. Je analyseert en controleert de gemaakte werkuren en stelt nacalculaties op. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief sterk is en een echte teamplayer. Je werkt nauw samen met de productie en zorgt ervoor dat de orderdruk in de werkplaats op een goed niveau ligt, zodat iedereen plezier in zijn/haar werk beleeft. Tenslotte behoort de communicatie met klanten en leveranciers ook tot jouw bezigheden.

Functie-eisen

 • MBO of HBO werk- en denkniveau in een technische richting
 • Kennis van MS Office en automatisering
 • Technisch inzicht en bekend met detailtekeningen
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (Fries is een voordeel)
 • Teamplayer, communicatief vaardig en op zoek naar verbetering

Over het bedrijf

Onze opdrachtgever is een specialist in RVS met meerdere vestigingen in het Noorden. Het bedrijf maakt machines en onderdelen voor meerdere grote internationale klanten. Je kunt denken aan verpakkingsmachines en productiemachines voor de toeleveringsindustrie en onderdelen voor de jachtbouw. Het gehele proces is in eigen beheer, van grondstof tot eindproduct. Hierdoor is het bedrijf uitgerust met de nieuwste machines en computersystemen. Innovatie en ontwikkeling spelen een grote rol in dit bedrijf. Een hoog afwerkingsniveau is hierbij zeer belangrijk maar ook creativiteit, praktijkervaring en technische kennis is absoluut onmisbaar.

Je komt te werken in een team dat bestaat uit jonge, startende specialisten samen met ervaren, volwaardige professionals. Hierdoor kan een starter de nodige begeleiding krijgen in en tijdens het werk. Bij de opdrachtgever staat kwaliteit hoog in het vaandel door de ervaren werknemers die hier al jaren werken. Op de werkvloer heerst een nuchtere, Friese open cultuur waarin hard werken en gezelligheid centraal staat. Er zijn korte lijnen, er wordt geluisterd naar de werknemers en er heerst een constante focus op verbetering van machines en processen binnen het bedrijf om de beste kwaliteit te kunnen blijven leveren. Tenslotte is werkplezier iets wat men belangrijk vindt en waar veel aandacht aan wordt gegeven. Kortom een bedrijf wat vooruit loopt op het gebied van RVS en machinebouw waarin volop mogelijkheden zijn om jezelf te ontwikkelen.

Wat wij bieden

 • Werkplek bij een nuchter en Fries bedrijf
 • Afwisselende werkzaamheden
 • Innovatief, groeiend en duurzaam bedrijf
 • Uitstekende opleidingsmogelijkheden
 • Goed salaris binnen de CAO Metaal en Techniek

Herken jij jezelf in deze rol? En ben je enthousiast om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Reageer dan via onze website voor 15 augustus. Mocht je vragen hebben of zijn er dingen onduidelijk neem dan gerust contact op met ons uitzendbureau in Veenwouden op het telefoonnummer 0511 72 60 00. En wie weet spreken we jou snel op onze vestiging in Veenwouden.

Deel deze vacature via