Vacature: Werkvoorbereider Machinebouw

 • Salaris Tussen € 15,- en € 20,-
 • Aantal uren per week 40 uur
 • Standplaats Dokkum
 • Opleidingsniveau Mbo

Over de functie

Heb je affiniteit met techniek en bij voorkeur met machinebouw. Lijkt het je een mooie uitdaging om in een dynamische omgeving samen met je collega's te werken aan complexe orders?  Dan zijn wij op zoek naar jou!  

Als werkvoorbereider/calculator werk jij zelfstandig binnen een team onder de verantwoordelijkheid van de bedrijfsleider. Je taken zullen o.a. bestaan uit de voorbereiding van projecten zodat de productieafdeling het werk kan uitvoeren. Je zorgt dat de projecten op de productieafdeling adequaat en op tijd afgehandeld wordt. Je controleert taken zoals het opstellen van offertes met bijbehorende calculaties, de planning, inkoop-opdrachten en de controle van document tot aan het einde van het project.

Je richt je actief op het behalen van de gewenste resultaten. Je handelt proactief en bewaakt de voortgang, kwaliteit en afspraken rondom projecten.  Daarnaast maak je instructies aangaande speciale aspecten bij productieorders.
Je beoordeelt offertes van leveranciers, controleert tekeningen van opdrachtgevers, plaatst bestellingen en controleert de orderbevestigingen. Indien nodig pas je bestaande tekeningen aan en informeer je alle partijen hier tijdig over.
Je draagt ideeën en verbeteringen aan om werkprocessen te optimaliseren. Je bent een echte teamspeler die beschikt over goede sociale communicatieve vaardigheden, waarbij goed contact met de opdrachtgevers, fabricageleider en leveranciers essentieel is. 

Functie-eisen

 • Relevante MBO opleiding en 4 jaar relevante werkervaring
 • Kennis van lassen en bewerken van staal en RVS
 • Ervaring met autocad/Inventor
 • Ervaring met een ERP systeem, bij voorkeur Ridder IQ
 • Beschikt over goede contactuele eigenschappen
 • Staat open voor feedback en je volgt de ontwikkelingen op je vakgebied
 • Kennis van de huidige wet- en (interne)regelgeving

Over het bedrijf

Al meer dan 80 jaar is dit mooie familie bedrijf gevestigd is in Friesland en richt zich op gebied van verspanen en machinebouw. Het fundament is opgebouwd door een ervaren team mensen met onuitputtelijk veel vakkennis.
Hun kennis en kunde geven ze dan ook graag door aan de mensen die serieus hun beroep van lassen of verspanen willen maken. Ze zijn continu bezig om hun machinepark up-tp-date te houden. Je kunt hier dan ook werken met de nieuwste ultramoderne lasrobots.
Met persoonlijk klantcontact en aandacht aan flexibel handelen leveren zij de gewenste kwaliteit. Door continu te blijven investeren in werknemers en machines blijven ze toekomstbestendig doorgroeien.

Wat wij bieden

Een functie waarbij uitzicht is op een vast dienstverband, verder geldt dat de werkomgeving uitdagend is, waarbij er in een klein team informeel wordt samengewerkt aan uitdagende, technische producten. Er geldt een goede marktconforme salarisbetaling op basis van de CAO Metaal & Techniek. Ook heb je volop ontwikkelings- en scholingsmogelijkheden. Ben jij de werkvoorbereider - calculator die wij zoeken? Krijg je energie van deze vacature en herken je jezelf in dit profiel? Solliciteer dan via op deze vacature voor 1 maart. 

Mocht je vragen hebben of zijn er dingen onduidelijk? Neem dan gerust contact op met Jordi Smit, accountmanager Techniek, op 06 10 46 39 66

Deel deze vacature via