Vacature: HR Adviseur

 • Aantal uren per week 40 uur
 • Standplaats Groningen
 • Opleidingsniveau Hbo

Over de functie

De HR-afdeling van Abiant Holding, werkzaam voor onder meer Abiant uitzendbureau en MF (Horeca), is gevestigd in het moderne hoofdkantoor aan de Kieler Bocht in Groningen. De elfkoppige afdeling kent vier specialiteiten en is verdeeld in advies, kwaliteit, verzuim en recruitment. Vanwege het vertrek van een ervaren collega zijn wij op zoek naar een HR Adviseur.

Over de functie
Een dag of week als HR adviseur is bij ons divers. Dat klinkt een beetje cliché, maar dat is het niet. Je start de maandag met een afdelingsoverleg en erna een vergadering, waarbij alle collega-adviseurs aansluiten. Op die manier weten we van elkaar wat we doen, welke projecten eraan zitten te komen en welke collega extra hulp kan gebruiken bij een (HR-)vraagstuk. Die middag sluit je aan bij twee sollicitatiegesprekken; bij Abiant zoeken we namelijk een vestigingsmanager en op het hoofdkantoor is ruimte voor een office manager. Ondertussen werk je als casemanager aan een verzuimkwestie, stel je een arbeidsovereenkomst voor een nieuwe collega op en spar je met een manager over de opleidingsmogelijkheden van één van zijn teamleden. De dag erna ga je langs enkele vestigingen van Abiant en MF om collega’s te adviseren over onze HR-gesprekscyclus (Het Goede Gesprek). ’s Middags start je met de opzet van twee projecten waar jij initiator, contactpersoon en coördinator van bent: het project AFAS-optimalisatie en het vormgeven van de onboarding als onderdeel van de Abiant Academy.

Je leest het; als HR Adviseur ben je hét gezicht en aanspreekpunt voor zowel het management als de medewerkers van Abiant en MF. Je bent (vak)inhoudelijk sterk en collega’s weten jou gemakkelijk te vinden, voor HR-vragen op zowel tactisch als operationeel niveau. Andersom ben je tevens in staat om ongevraagd advies te geven. Afdelingsbreed werk je samen met tien bekwame professionals. We adviseren, coachen en ondersteunen leidinggevenden en medewerkers op diverse onderwerpen, zoals arbeidsvoorwaarden, ontwikkeling, duurzame inzetbaarheid, verzuim, recruitment en on-boarding. Achter de schermen zorgen we voor de administratie, borging en juiste verwerking van gemaakte afspraken en contracten.

 

Functie-eisen

Jij bent een breed ontwikkelde en ervaren HR-professional die de juiste balans weet te vinden tussen mens en organisatie. Dit helpt jou om de labels Abiant en MF nog meer te laten groeien. Je kunt goed luisteren en weet de juiste vragen te stellen, wat maakt dat je bepaalde HR-vraagstukken kunt uitdiepen en actief met verbetervoorstellen komt. Jouw helikopterview zorgt ervoor dat je de hoofdlijnen goed bewaakt. Je weet hoe je moet plannen en prioriteren.

Verder beschik je over:

 • Hbo werk- en denkniveau en een passende opleidingsachtergrond (in de richting van HRM)
 • Enkele jaren relevante werkervaring als HR-adviseur en ervaring met implementatie van HR beleid
 • Werkervaring in de uitzendbranche (pre)
 • Kennis van AFAS (pre)

Over het bedrijf

Abiant is samen met haar verschillende onderdelen, waaronder Abiant uitzendbureau, MF (Horeca) en Maqqie, de trotse werkgever van ruim 2.000 gedreven medewerkers. Onze medewerkers en opdrachtgevers bedienen wij vanuit 18 vestigingen in Groningen, Friesland en Drenthe en vanuit de zelfstandige diensten Abiant Jobcoaching, Leren en Werken, Abiant EU Service en Abiant W&S.

Abiant is een dynamische en open organisatie, waarin je je snel thuis voelt. Er is ruimte voor eigen initiatief, pro-activiteit en persoonlijke ontwikkeling. Daadkrachtig, coöperatief en betrouwbaar; dat zijn onze kernwaarden. Door onze coöperatieve achtergrond denken wij als collectief. Wij zijn er voor onze medewerkers, opdrachtgevers én voor elkaar.

Wat wij bieden

Werken bij Abiant staat voor samenwerken. Wij zijn trots op onze coöperatieve genen. Dat voel je bij Abiant aan alles. Bij ons kun je rekenen op een baan met veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Er is volop ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Je zult je snel op je plek voelen. In jouw team heerst een gemoedelijke, collegiale, maar ook gedreven sfeer. Naast deze goede sfeer biedt Abiant jou:

 • Een uitstekend salaris afhankelijk van je werkervaring
 • Een functie voor 32 tot 40 uur per week
 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met de intentie om te verlengen naar onbepaalde tijd
 • Een laptop en mobiele telefoon
 • Een winstuitkering en coöperatieve prestatiebonus
 • 26 vakantiedagen
 • Een Persoonlijk Keuzebudget (PKB) van 14,8%, inclusief vakantiegeld (laat het uitbetalen, koop extra vakantiedagen of spaar het op)
 • De mogelijkheid om hybride te werken
 • Een goede pensioenregeling zonder werknemersbijdrage
 • De mogelijkheid tot deelname aan FiscFree (secundaire voorwaarden met belastingvoordeel)
 • Een actieve personeelsvereniging (met activiteiten als bedrijfsfeesten, sportieve activiteiten, bowlen, pubquiz, et cetera)

Interesse?

Ben jij dé aangewezen persoon die ons HR-team komt versterken? Solliciteer dan direct en stuur ons jouw CV. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact op met Marije Klomp, Corporate Recruiter, te bereiken op 06 23 70 99 91 en mklomp@abiant.nl

Deel deze vacature via