Het grootste uitzendbureau in Groningen, Friesland en Drenthe

Vacature melker

Voor een groot aantal melkveehouderijen in Noord-Nederland zijn wij op zoek naar melkers. Wil jij graag aan het werk als melker in Groningen, Friesland of Drenthe? Dan komen we graag met jou in contact. Wij hebben zowel fulltime als parttime vacatures voor de functie van melker. 

vacatures melker

Geen passende vacature gevonden?

Heb je (nog) geen geschikte vacature gevonden? Schrijf je in en meld je aan voor onze vacature-alert. Neem ook eens een kijkje bij ons complete aanbod vacatures, misschien dat je binnen een andere sector, regio of dienstverband wel een baan ziet die past bij jouw wensen. Wil je graag hulp bij het solliciteren? Stap dan eens binnen bij een van onze uitzendbureaus en wij helpen je graag verder in je zoektocht naar een nieuwe baan zodat jij snel aan de slag kunt!

Op zoek naar informatie voor werkgevers? Lees meer over onze diensten

Melker vacatures

Als melker ben jij een belangrijke schakel in het melkproces. Naast dat je gaat melken, let je op de melkkwaliteit en signaleer je tijdig signalen die wijzen op problemen met bijvoorbeeld de klauwgezondheid. Daarnaast ga je als melker andere werkzaamheden uitvoeren zoals het schoonmaken van de stallen en het voeren van de dieren. Naast de functie van melker heb je in de melkveehouderij andere mooie beroepen. Denk bijvoorbeeld aan de functie van allround medewerker melkveehouderij, klauwbekapper of bedrijfsverzorger. 

Diverse functies

Melken is een proces dat continu doorgaat. Afhankelijk van het melkschema van het melkveebedrijf ga ja aan de slag als ochtendmelker, middagmelker of avondmelker. Daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid om bijvoorbeeld alleen aan het werk te gaan in de weekenden als weekendmelker. Wij hebben melker vacatures in Groningen, Friesland en Drenthe.  

Verschillende dienstverbanden

Met het melken ben je doorgaans niet de hele dag bezig. De meest vacatures voor melkers die wij aanbieden zijn dan ook voor parttimers. Het vak van melker is dan ook een ideaal beroep om enkele uren per week uit te voeren naast je andere werkzaamheden of gezin. Ook wanneer je op zoek bent naar een bijbaan in de agrarische sector kun je als melker aan de slag. Heb je nog geen ervaring als melker? Geen probleem! Wij leren je het vak graag! Daarnaast bieden genoeg melkveehouderijen je de mogelijkheid om ook andere werkzaamheden op het bedrijf uit te voeren waardoor je bijvoorbeeld fulltime aan het werk kunt als allround medewerker melkveehouderij. 

Agrarische vacatures in Noord-Nederland

Past de functie van melker toch niet helemaal bij jou, maar ben je wel op zoek naar een andere vacature in de agrarische sector? Bijvoorbeeld in de akkerbouw als trekkerchauffeur. Ook dan kun je bij Abiant terecht. Doordat onze roots in het noorden liggen kennen wij het gebied en de agrariërs waarmee wij samenwerken goed. Wij bieden agrarische sector vacatures aan in Drenthe, Groningen en Friesland. Wil je op de hoogte gehouden worden van vacatures in jouw regio? Meld je dan aan voor onze vacature-alert

Bekijk agrarische vacatures in Noord-Nederland per regio:

Veelgestelde vragen over vacatures melkveehouderij

Wat voor soort vacatures in de melkveehouderij hebben jullie?

Het aanbod aan functies in de melkveesector verschilt. Over het algemeen zijn opdrachtgevers regelmatig op zoek naar melkers, klauwbekappers en allround medewerkers, waarbij je onder andere koeien melkt, ze verzorgt en hun gezondheid in de gaten houdt. Maar soms ook vacatures voor de functie van bedrijfsleider melkveehouderij.

Wat voor werkzaamheden doe je als melker?

De werkzaamheden van ene melker bestaan doorgaans onder andere uit het opdrijven van de koeien in de wachtruimte, boxen schoonmaken en strooien, melkstal klaarmaken, uiteraard de koeien melken, bijzonderheden signaleren, na het melken de melkstal schoonmaken en weer klaarmaken zodat de volgende melkbeurt weer opgestart kan worden.

Welke opleiding heb ik nodig voor een baan als melker?

Om zelfstandig als melker te kunnen werken heb je ervaring in de melkveehouderij nodig. Heb je nog geen ervaring? Geen probleem! Abiant heeft een interne melkersopleiding opgezet waardoor jij opgeleid kan worden tot (zelfstandig) melker. Tijdens het traject wordt je stapsgewijs wegwijs gemaakt op het bedrijf van onze opdrachtgever en opgeleid tot een zelfstandige melker. Je wordt begeleid door de betreffende veehouder en daarnaast heb je regelmatig contact met de praktijkbegeleider van Abiant.

Wat voor soort dienstverband krijg ik?

Veel bedrijven in de melkveesector zijn op zoek naar medewerkers voor onbepaalde tijd. Dat betekent dat het om een vaste baan gaat. Soms is het werk tijdelijk, maar biedt de werkgever wel uitzicht op een vast contract.