De werkweek van Dayene

Dayene Winterdal - installatiemonteur

Dayene Winterdal (28) woont samen met haar gezin in Hoogezand.
Vrije tijd: veel aan het sporten in de gym en buitenspelen met de kinderen.
Werkt bij: Comfort Partners via Abiant Techniek.

Dayene Winterdal is 1,5 jaar geleden van Aruba naar Nederland verhuisd. Op Aruba was er als vrouw in de installatiebranche weinig werk en daarom besloot ze naar Nederland te komen. Sinds deze zomer volgt zij de opleiding tot installatiemonteur en is ze werkzaam bij Comfort Partners. Tekst: Sanne Heitkamp | Fotografie: Jan Buwalda

Hoe ben je bij Abiant terechtgekomen? 
“Een vriend van mij heeft via MF Uitzendbureau [red. onderdeel van de Abiant Holding waar ook Abiant deel vanuit maakt] gewerkt. En toen heb ik mijn diploma ook opgestuurd naar MF. Zij gingen voor mij op zoek naar een geschikte baan, maar dit was lastig. De opleiding installatiemonteur op Aruba was niet voldoende om hier in Nederland mee aan de slag te kunnen. MF heeft mijn diploma en verhaal doorgestuurd naar Sjoerd Muntendam van Abiant Techniek. Hij had een mooie kans voor mij, namelijk een bbl-opleiding volgen tot eerste monteur werktuigkundige installaties.”

Hoe ziet je werkweek eruit?
“Elke maandag zit ik op school. Dan heb ik vaak 4 uur theorie en 4 uur praktijk. Tijdens de les probeer ik goed op te letten, zodat ik thuis niet meer zoveel hoef te lezen. Ik hou namelijk niet echt van lezen."

"De rest van de week ben ik samen met mijn mentor, Jinne Runhart van Comfort Partners, op pad door heel Groningen. Jinne vertelt mij wat ik moet doen en doet het een keer voor. Vervolgens mag ik het ook uitvoeren. Ik ben echt ontzettend blij met hoe hij mij alles uitlegt. Tijdens deze dagen leer ik veel en merk ik dat ik soms ook al voorloop op wat ik op school aan lesstof krijg. Dat maakt het voor mij wel wat makkelijker.”

Dayene Winterdal

Wat vind je het leukste aan je werk?
“Elke dag wat anders doen is waar ik van hou. Ik houd er niet zo van om iedere dag hetzelfde te doen. Door de variatie in het werk gaan de dagen ontzettend snel voorbij. Dan ben ik druk met rekenen en meten en roept mijn collega: schafttijd. En dan denk ik is het nu al schafttijd? Als je dat denkt, dan weet je dat je het naar je zin hebt. Ik pas hier 100%.”

Wat hoop je voor de toekomst?
“Allereerst wil ik mijn opleiding afronden. Ik heb tegen Sjoerd gezegd dat ik mijn best ga doen en dit diploma ga halen. Na het behalen van mijn diploma ga ik natuurlijk aan het werk. Ik wil zo’n 15 jaar werken als installatiemonteur, daarna wil ik mij op iets anders gaan focussen. Ik zou namelijk heel graag op een kantoor bouwtekeningen willen maken.”