De werkweek van verhuizer Roy

Roy Vos | verhuizer

Roy Vos (23)
Vrije tijd: voetbal kijken
Werkt bij: Jan de Jong Verhuizingen. Dit is een erkend verhuisbedrijf in Groningen en Noordhorn. Ze verzorgen particuliere en zakelijke verhuizingen waarbij de focus ligt op Noord-Nederland, maar ook voor internationale verhuizingen kun je bij ze terecht.

Ruim drie jaar geleden stapte Roy Vos bij Abiant binnen omdat hij tijdens zijn
tussenjaar graag aan het werk wilde. Wat als een tijdelijk baantje begon bij Jan de Jong Verhuizingen, bleek uiteindelijk Roy's droombaan te zijn. Vijf dagen per week zorgt hij ervoor dat spullen van zowel zakelijke als particuliere klanten verhuisd worden. Roy: “Ik vind het heerlijk om fysiek bezig te zijn.”
Tekst: Maaike de Boer | Fotografie: Jan Buwalda


Wat wilde je worden toen je klein was?
“Politieagent. Ik heb een tijd als politieagent in opleiding gewerkt en ook nog één jaar in de zorg, maar ik kwam er tijdens mijn opleiding achter dat het werk heel anders was dan ik had gedacht. Ik besloot daarom een tussenjaar te nemen om goed na te denken wat ik dan wilde gaan doen. Omdat ik een baan nodig had heb ik mij ingeschreven bij Abiant. Via Abiant kon ik direct aan de slag bij Jan de Jong Verhuizingen.”

Hoe ziet jouw werkweek er momenteel uit?
“Ik werk vijf dagen in de week. Maandag ben ik mee geweest met een opdrachtgever om meubels af te leveren bij zijn klanten, dinsdag ben ik naar Essen gereden om een tafel af te leveren en te monteren en de rest van de week ben ik op pad met mijn collega’s om
particulieren te verhuizen.”

Wat maakt jouw werk zo interessant?
“Mijn werkzaamheden zijn heel erg variërend. De ene dag help ik samen met mijn collega's families om te verhuizen en op andere dagen ben ik bezig met grotere projectklussen. Deze projectklussen zijn bijvoorbeeld het inrichten van wisselwoningen voor mensen die te maken hebben met aardbevingsschade. Daarnaast assisteer ik af en toe de huismeester van het Martini Ziekenhuis. Dit houdt in dat ik dan afdelingen verhuis of kamers aan het inrichten ben.”

Roy Vos | verhuizer

Je bent dus niet alleen maar dozen aan het tillen?
“Haha nee, verhuiswerk is veel meer dan alleen maar dozen tillen. Er zit meer achter dan wat mensen standaard denken. Ik vind dit werk het mooiste wat er is en ik ben er trots op om verhuizer te zijn.” 

Is werken als verhuizer zwaar?
“Het is afhankelijk van de klus. Je hebt er natuurlijk zware en lange dagen bij zitten, maar hier haal ik juist veel energie uit. Ik vind het heerlijk om fysiek bezig te zijn en heb eigenlijk niet echt iets wat ik niet leuk vind aan mijn werk.”

Wat vind je belangrijk in je werk?
“Het contact met mijn collega’s, het samenwerken en de sfeer binnen het bedrijf. Dat is ook zeker een van de redenen dat ik bij Jan de Jong Verhuizingen ben blijven plakken. En dat is nu dus al ruim 3,5 jaar.”

Waar zie jij jezelf over vijf jaar?
“In april word ik officieel overgenomen door het bedrijf en kom ik in vaste dienst. Over vijf jaar hoop ik nog steeds bij Jan de Jong Verhuizingen te werken en tegen die tijd heb ik hopelijk mijn vrachtwagenrijbewijs op zak!” 

Lijn.jpg