De Abiant Academie: ruim aanbod opleidingsmogelijkheden via Abiant

Van VCA-training tot bbl-opleiding en van cursus klauwverzorging tot DAV-opleiding. Bij Abiant bieden wij een scala aan cursussen en opleidingsmogelijkheden aan. Zo volgen sinds januari meerdere Abianters de bbl-opleidingen ‘Tuin, Park en Landschap’ en ‘Grond-, weg- en waterbouw’. Ook de Abiant-medewerkers op de vestigingen en het hoofdkantoor worden regelmatig bijgeschoold zodat ze op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied. 

Van oudsher besteedt Abiant veel aandacht aan het scholen en opleiden van (uitzend)medewerkers. Dit doet Abiant in samenwerking met opdrachtgevers, ROC’s en aanbieders van cursorisch onderwijs. Wij vinden het namelijk belangrijk dat medewerkers de
kans krijgen om zich blijvend te ontwikkelen. Om dit te onderstrepen hebben wij in de afgelopen periode onze scholings- en opleidingsactiviteiten verder geïntensiveerd via onze opleidingentak de Abiant Academie. Binnen de Abiant Academie vallen alle opleidingen, cursussen en trainingen die wij verzorgen.

Overzicht opleidingen en cursussen:

Reguliere bbl-trajecten

Op dit moment hebben wij meerdere opleidingstrajecten waarbij medewerkers tegelijkertijd werken en leren. Zo volgen momenteel ruim 45 Abianters een opleiding tot hovenier, grond-, weg- of waterbouwer of tot timmerman. Daarnaast hebben wij circa 35 Abianters die een individueel traject volgen in een van onze sectoren.

stages

Stages
Wij vinden het belangrijk om leerlingen de kans te geven praktijkervaring op te doen binnen de uitzendbranche. Daarom bieden wij diverse stageplekken aan op de vestigingen en het hoofdkantoor, onder andere op de afdelingen pr & communicatie en personeelszaken.

cursussen

Cursussen
Naast langdurige opleidingstrajecten bieden wij eendaagse cursussen en trainingen aan. Een voorbeeld daarvan is de gps-training in de agrarische sector, waarbij de deelnemers de gps-systemen van een Trimble, John Deere en AG Leader krijgen uitgelegd. Daarnaast bieden wij onder andere onderstaande trainingen en cursussen aan.
• BHV
• VCA
• VIAG VOP
• Veilig werken met de bosmaaier
• Veilig werken met de heftruck
• Veilig werken langs de weg

STOOF

STOOF
Abiant draagt bij aan het scholingsfonds voor de uitzendbranche (STOOF). Vanuit dit scholingsfonds wordt de uitzendkracht de mogelijkheid geboden om zichzelf te ontwikkelen. Dit doet STOOF door middel van het mogelijk maken van het volgen van cursussen, opleidingen of diverse leer-werktrajecten in samenwerking met uitzendorganisaties. Om uitzendkrachten een extra motivatie te geven tot een leven lang leren, enthousiast te maken om verder te
leren en duurzaam inzetbaar te blijven geeft STOOF scholingsvouchers uit. Per jaar biedt STOOF 1 of 2 keer de mogelijk aan Abiant om deze vouchers te reserveren. Vanuit deze samenwerking tussen STOOF en Abiant zijn er al tientallen uitzendkrachten die met succes een training
of cursus hebben gevolgd en het vaak zo felbegeerde certificaat of diploma behaald hebben.