Vacature: Commercieel medewerker binnendienst

 • Salaris Tussen € 2000,- en € 3000,-
 • Aantal uren per week 40 uur
 • Standplaats Dokkum
 • Opleidingsniveau Mbo

Over de functie

Ben jij commercieel sterk en kun je goed onderhandelen? Heb je daarnaast affiniteit met de staalindustrie en word jij er blij van om een klant goed te adviseren? Dan hebben wij een interessante vacature als commercieel medewerker binnendienst in de omgeving Dokkum voor jou!

Als commercieel medewerker binnendienst ben jij de contactpersoon voor de vaste klanten. Je hebt een verantwoordelijke rol waarin je veel invloed hebt in het totaalproces vanaf de offerte aanvraag tot aan de levering. Op het moment dat er een aanvraag binnenkomt ga je samen met de klant kijken hoe dit kan worden gerealiseerd en schakel je intern om dit uit te voeren. Nadat de offerte rond is gemaakt ga je in overleg met de werkvoorbereiding over het project. Tijdens dit proces houdt je de klant goed op de hoogte van de voortgang. Je regelt dat alles op tijd wordt afgeleverd bij de klant en regel je dat de facturatie in gang wordt gezet. Je bent iemand die gestructureerd werkt en goed de vinger aan de pols houdt. Hierdoor kun je goed overzicht houden en zorg je ervoor dat alles in goede banen wordt geleid. Je hebt een brede poule aan klanten.  Dit zijn klanten uit de betonindustrie, ijzerwarenvakhandel en grote maakindustrie zoals de autobranche. Allen maken zij gebruik van staaldraad, de specialiteit van dit bedrijf. Dit is onder andere wapeningstaal, verzinkt draad en verkoperd draad. Kortom het product gaat de gehele wereld over. Er is geen consument die er bij stil staat, niemand ligt er wakker van, maar het draad houdt (soms letterlijk) de wereld bij elkaar. Daarom zoeken we iemand die goed uit de voeten kan in meerdere talen zoals Engels, Duits en natuurlijk Nederlands. De klanten zijn verspreid over de gehele wereld.

In een markt waarin alles constant beweegt, zoeken we iemand die goed om kan gaan met verandering en stressbestendig is. Je kunt goed communiceren, je hebt een proactieve instelling ingesteld en gaat voor kwaliteit. Je houdt ervan om grote klanten te beheren en een goede deal te sluiten voor alle partijen. Dit betekent dat je beschikt over een commerciële instelling en stevig in je schoenen staat.

Functie-eisen

 • Commercieel en communicatief sterk
 • HBO of MBO opleiding met een commerciële insteek
 • Beheerst Nederlandse, Duitse en Engelse taal
 • Fulltime beschikbaar (40 uren)
 • Stressbestendig en weet wat een goede deal is
 • Technische kennis is een voordeel

Over het bedrijf

Onze opdrachtgever is een no-nonsense bedrijf met een nuchtere en open bedrijfscultuur. Het is een specialist op het gebied van draad. En dit draad wordt in een heleboel producten verwerkt. Het is een staalverwerkend bedrijf actief in 3 marktgebieden: Betonindustrie, IJzerwarenvakhandel en Industrie in het algemeen. De kernactiviteit van het bedrijf is het trekken van draad en het vervaardigen van draadproducten zoals draadnagels of staven op maat. 

Draad is een bijzonder product. Door de vorm heeft het niet alleen speciale eigenschappen, maar ook een unieke wijzen van verwerken. Je kunt er van alles mee bouwen en het is terug te vinden in veel alledaagse producten en constructies, zoals de wapening die beton structuur geeft, winkelwagens in de supermarkt, het frame voor de stoelzitting in de auto of de spijker die de lat op z'n plek houdt.  

Om draad te kunnen buigen, richten en verder verwerken, moet het op een goede manier worden behandeld. Milieueisen spelen immers een steeds grotere rol en we vinden het dan ook vanzelfsprekend dat we dit in de gaten houden bij al onze activiteiten en processen. Zo maken ze bijvoorbeeld al jarenlang gebruik van een milieuvriendelijke manier van produceren door de walshuid van de draad op een mechanische wijze te verwijderen. Hierin is de onze opdrachtgever koploper en voorvechter van optimale oppervlakte-eigenschappen.

Wat wij bieden

 • Salaris tussen de €2000 en €3000 euro bruto per maand op basis van fulltime
 • 25 vakantiedagen en 13 ATV dagen
 • Een baan met veel verantwoordelijkheid en afwisseling
 • Bij goed bevallen kans op een vast contract direct bij de opdrachtgever
 • Werken voor een financieel gezond bedrijf wat zichzelf constant ontwikkeld

Herken jij jezelf in deze rol? En ben je enthousiast om een nieuwe uitdaging aan te gaan?. Reageer dan via onze website voor 12 augustus. Mocht je vragen hebben of zijn er dingen onduidelijk neem dan gerust contact op met ons uitzendbureau in Veenwouden. Dit kan per mail op infoveenwouden@abiant.nl of telefonisch op 0511 726000. En wie weet spreken we jou snel op onze vestiging in Veenwouden.

Deel deze vacature via