Vacature: Bestuurssecretaresse

 • Aantal uren per week 16 uur
 • Standplaats groningen
 • Opleidingsniveau HavoHboVwo

Over de functie

Lijkt het jou uitdagend om werkzaam te zijn voor zowel het Bestuur, de Raad van Commissarissen, de ledenraad als de gemeenschappelijke ondernemingsraad (Gem. OR) bij Abiant? In een functie waarin je als rechterhand van onze beleidsbepalers zorgt voor een stabiele ondersteuning van de besluitvormingsprocessen? Lees dan snel verder!

Je draagt zorg voor het organiseren en voorbereiden van de vergaderingen van de RvC (6 leden), de ledenraad van de coöperatie (19 leden) en de toekomstige Gem. OR. Je zorgt dat de juiste procedures worden gevolgd en ziet er op toe dat besluiten in overeenstemming zijn met wet- en regelgeving, statuten en het bedrijfsreglement. Je speelt een belangrijke rol bij de opvolging, uitvoering en evaluatie van de genomen besluiten. In het gehele besluitvormingsproces fungeer jij als klankbord en informeer je indien nodig de Gem. OR.

De secretariële taken bestaan uit het opstellen vergaderschema’s en een vlekkeloze voorbereiding van de vergaderingen. Daarnaast sta jij garant voor een zorgvuldige vastlegging en borging van notulen en rapportages. Je speelt tevens een belangrijke rol bij de opvolging, uitvoering en evaluatie van de genomen besluiten en je bewaakt deadlines. Tot slot ondersteun je bij zelfevaluaties, verzorg je opleidingsprogramma’s voor de leden van de bestuursorganen en ondersteun je de vacaturecommissie van de ledenraad. 

Over de organisatie
De coöperatie Abiant biedt haar leden bedrijfscontinuïteit bij ziekte, arbeidsongeschiktheid, overlijden en/of afwezigheid door het, tegen sterk gereduceerd tarief, beschikbaar stellen van bedrijfsleiders en/of agrarische vakkrachten. De dochterondernemingen van de coöperatie leveren personeel, op basis van uitzenden, detachering of payroll en gespecialiseerde diensten aan zowel leden als niet-leden. Op dit moment wordt er uit de ondernemingsraden van de verschillende bedrijfsonderdelen een groepsondernemingsraad (GOR) gevormd. 

Het bestuur van Abiant wordt gevormd door een gedreven tweehoofdige directie. De Raad van Commissarissen houdt toezicht op de directie en adviseert hen. De NCR-code voor ‘goed coöperatief ondernemerschap’ is de leidraad voor het bestuur, de Raad van Commissarissen en de ledenraad.

Functie-eisen

Wie ben jij?
Jij bent op je best in een zelfstandige, coördinerende rol. Je blinkt uit in accuratesse, weet overzicht te houden en bent een betrokken, kritische gesprekspartner. Omdat je op diverse niveaus werkt en schakelt, komt jouw organisatiesensitiviteit goed van pas. Je kunt tactisch schakelen, hebt een goed gevoel voor bestuurlijke (coöperatieve) verhoudingen en bent integer.

Deze competenties vul je aan met:

 • Hbo werk- en denkniveau;
 • Relevante werkervaring in het bestuurlijke werkveld;
 • Kennis van de Wet op Ondernemingsraden (WOR) is een pre;
 • Uitstekende schriftelijke en communicatieve vaardigheden;
 • Goed kunnen prioriteren en goed om kunnen gaan met deadlines.

Over het bedrijf

Wie zijn wij?
De coöperatie Abiant is samen met haar verschillende onderdelen, waaronder Abiant uitzendbureau, MF, MF Horeca en Maqqie, de trotse werkgever van ruim 2.000 gedreven medewerkers. Onze medewerkers en opdrachtgevers bedienen wij vanuit 18 vestigingen in Groningen, Friesland en Drenthe en vanuit de zelfstandige diensten Abiant Jobcoaching, Leren en Werken, Abiant EU Service en Abiant Werving & selectie. 

Wat wij bieden

Wat bieden wij?
Werken bij Abiant staat voor samenwerken. Wij zijn trots op onze coöperatieve genen. Dat voel je bij Abiant aan alles. Er heerst een gemoedelijke, collegiale, maar ook gedreven sfeer.

Naast deze fijne sfeer bieden wij jou:

 • Een uitstekend salaris afhankelijk van je werkervaring
 • Een functie voor 12 tot 16 uur per week
 • Een arbeidsovereenkomst voor in eerste instantie 1 jaar
 • Een laptop en mobiele telefoon
 • Een coöperatieve prestatiebonus
 • 26 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband
 • Een Persoonlijk Keuzebudget (PKB) van 14,8%, inclusief vakantiegeld (laat het uitbetalen, koop extra vakantiedagen of spaar het op)
 • Een goede pensioenregeling zonder werknemersbijdrage
 • Deelname aan FiscFree (secundaire voorwaarden met belastingvoordeel)
 • Een actieve personeelsvereniging (met activiteiten als bedrijfsfeesten, sportieve activiteiten, bowlen, pubquiz, et cetera)

Meer informatie of meteen solliciteren?
Ben jij dé aangewezen persoon die ons bestuur komt ondersteunen én ervoor zorgt dat alles verder op rolletjes loopt? Solliciteer dan direct en stuur ons jouw CV. We zullen erna spoedig contact met jou opnemen. Heb je eerst nog vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact op Annet Fruitema, Corporate Recruiter. Je kunt Annet bereiken op tel 06 1005 03 74 of via afruitema@abiant.nl​​​​​​​.

Deel deze vacature via