Vacature: Aspirant bedrijfsleider akkerbouw

  • Aantal uren per week 40 uur
  • Standplaats Woldendorp
  • Opleidingsniveau Mbo

Over de functie

Jij voelt je helemaal thuis in de wereld van de akkerbouw. Door jouw passie en werkervaring op dit gebied zijn hedendaagse ontwikkelingen jou niet vreemd en met jouw ondernemende houding weet je zelfstandig werk te leveren. Heb je de ambitie om je de komende jaren door te ontwikkelen in de akkerbouwsector? Dan ben jij wellicht de persoon waar wij naar op zoek zijn!

Het moderne akkerbouwbedrijf waar jij gaat werken, de Johannes Kerkhovenpolder BV, is gevestigd in de regio Oldambt. Er wordt een grondgebied met een oppervlakte van ruim 600 hectare beheerd. Hiervan is ongeveer 400 hectare in gebruik voor de teelt van tarwe, 100 hectare suikerbieten, 50 hectare consumptieaardappelen en 5 hectare pootaardappelen. Daarnaast is er nog circa 90 hectare natuurgrond. Binnen het bedrijf is er aandacht voor het bewust omgaan met gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen.

Je werkt in een klein team samen met de meewerkend directeur. Jouw rol wordt o.a. het zelfstandig verzorgen van de gewassen op het land en het zorgdragen voor de bijbehorende administratie en certificeringen. Je hebt een brede kijk en duidelijke visie op landbouw en bent iemand die open staat en zich interesseert voor vernieuwing en ontwikkeling. Jouw ervaring in de akkerbouwsector en een behaalde spuitlicentie zijn hierbij van cruciaal belang. Om zo efficiënt en bewust mogelijk voedsel te produceren wordt er in toenemende mate precisielandbouw toegepast. Kennis en ervaring op het gebied van GPS- technieken in de akkerbouw komen daarom goed van pas. In het laagseizoen houden jullie je bezig met onderhoud aan het machinepark en alle andere voorkomende werkzaamheden op en rond de boerderij.

Je krijgt in deze functie veel verantwoordelijkheden, dit is iets wat bij jou past. Je bent iemand die graag eigen projecten aanpakt en zelf een visie heeft op ontwikkelingen en kansen die zich in deze markt voordoen. Je overlegt en spart hierover met adviseurs en directie. Beloning en inschaling vindt plaats overeenkomstig de Cao Open Teelten.

Functie-eisen

• je beschikt over hbo werk- en denkniveau
• je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, met passie en kunde voor de akkerbouw
• je vindt het een uitdaging om met je theoretische kennis en praktische vaardigheden nieuwe ontwikkelingen te onderzoeken en in gang te zetten
• je bent flexibel en toont initiatief
• je bent in het bezit van een spuitlicentie
• je bent teeltkundig en technisch vaardig
• je hebt een sociale, collegiale werkhouding en bent communicatief vaardig
• je hebt interesse in de toekomst eventueel bij het bedrijf te wonen

Ben jij dynamisch, enthousiast en klaar om je te ontwikkelen tot sleutelkracht bij dit akkerbouwbedrijf? Solliciteer dan gelijk! Mocht je vragen hebben of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op met ons uitzendbureau in Scheemda op het telefoonnummer 0597-591115 of via vacature@abiant.nl

Voor meer informatie over het bedrijf kun je de website bezoeken: www.johanneskerkhovenpolder.com

Deel deze vacature via