Vacature: Melker

  • Salaris Tussen €9,- en € 13,-
  • Aantal uren per week 8 - 16 uur
  • Standplaats Surhuisterveen
  • Opleidingsniveau Mbo

Over de functie

Jij voelt je helemaal thuis op het boerenerf. Een bijbaan in de horeca of in de supermarkt zal jou dan ook niet gelukkig maken. Nee, jij staat liever tussen de koeien. Na een drukke dag op school of elders steek jij de handen uit de mouwen in de melkput. Ondanks het harde werk is er toch dat gevoel van rust. Herkenbaar? Dan ben jij de melker waar wij naar op zoek zijn! Lees snel verder waar je aan de slag kunt.

Voor diverse melkveebedrijven in Friesland zijn wij doorlopend op zoek naar melkers. Het melken is een ideale functie om te combineren met andere activiteiten. Je kunt ’s ochtends ingezet worden, ’s avonds of beide, afhankelijk van jouw beschikbaarheid.

Als melker wordt je vooral ingezet zodat de veehouder een keer vrij is of tijd heeft voor andere klussen. Je dient dus zelfstandig te kunnen melken. Daarnaast is het de bedoeling dat je de bijbehorende werkzaamheden uitvoert zoals het schoonmaken en instrooien van de ligboxen en het schoonmaken en klaarmaken van de melkput voor de volgende melkbeurt.

Hoeveel uren je werkt per week is mede afhankelijk van jezelf en je beschikbaarheid. Je kan ingezet worden op een vaste dag bij een vast bedrijf, maar je kan ook ingezet worden op meerdere bedrijven zodat je meer uren kunt maken.

Wanneer je wel affiniteit hebt met de melkveehouderij maar nog niet in staat bent op helemaal zelfstandig te melken komen wij ook graag met jou in contact! Via Abiant kun je in aanmerking komen om een melkersdiploma te halen.

Het salaris voor melker ligt tussen €9,- en €13,- bruto per uur, afhankelijk van jouw leeftijd en ervaring.

Functie-eisen

• je hebt affiniteit met de agrarische sector
• je bent bereid om ook in het weekend te werken
• je bent in het bezit van rijbewijs B en eigen vervoer

Wil jij graag aan de slag als melker? Solliciteer dan direct of neem contact op met onze vestiging in Surhuisterveen op het telefoonnummer 050 206 00 92 of mail naar vacature@abiant.nl.

Deel deze vacature via