Vacature: Meewerkend voorman akkerbouw

  • Salaris Tussen € 13,- en € 20,-
  • Aantal uren per week 38 uur
  • Standplaats Warffum
  • Opleidingsniveau MboHbo

Over de functie

Jij voelt je helemaal thuis in de wereld van de akkerbouw. Door jouw passie en werkervaring op dit gebied zijn hedendaagse ontwikkelingen jou niet vreemd en met jouw ondernemende houding weet je zelfstandig goed werk te leveren. Heb jij de ambitie om je de komende jaren door te ontwikkelen in de akkerbouwsector? Dan ben jij de meewerkend voorman waar wij naar op zoek zijn!

Het akkerbouwbedrijf waar jij gaat werken is gevestigd in de regio Warffum. Er wordt een grondgebied met een oppervlakte van 84 hectare beheerd. Hiervan is ongeveer 25 hectare in gebruik voor de teelt van pootaardappelen. Daarnaast worden er tarwe en bieten verbouwd. Binnen het bedrijf is er aandacht voor het bewust omgaan met gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen.

Functie-eisen

  • in het bezit van een spuitlicentie bedrijfsvoeren (spuitlicentie II) en aardappelselectiediploma
  • mbo/mbo+ werk- en denkniveau 
  • groot verantwoordelijkheidsgevoel, met passie en kunde voor akkerbouw
  • flexibel en toont initiatief
  • teeltkundig en technisch vaardig
  • sociale, collegiale werkhouding en bent communicatief vaardig

Over het bedrijf

Je werkt in een klein team samen met de eigenaar. Jouw rol wordt onder andere het zelfstandig verzorgen van de gewassen op het land en het draag je zorg voor de bijbehorende administratie. Je hebt een brede kijk en duidelijke visie op landbouw en bent iemand die open staat en zich interesseert voor vernieuwing en ontwikkeling. Jouw ervaring in de akkerbouwsector, een spuitlicentie en een aardappelselectiediploma zijn hierbij van cruciaal belang. Om zo efficiënt en bewust mogelijk voedsel te produceren wordt er in toenemende mate precisielandbouw toegepast. Kennis en ervaring op het gebied van gps-technieken in de akkerbouw komen daarom goed van pas. In het winterseizoen houd je je bezig met het sorteren van aardappelen, het onderhoud aan het machinepark en alle andere voorkomende werkzaamheden op en rondom de boerderij.

Wat wij bieden

Je krijgt in deze functie verantwoordelijkheden. Je pakt projecten op waarbij je eigen visie op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen in deze markt van belang zijn. Je overlegt en spart hierover met adviseurs en de eigenaar. Beloning en inschaling vindt plaats overeenkomstig de Cao Open Teelten.

Ben jij dé kandidaat voor deze vacature van meewerkend voorman akkerbouw? Solliciteer dan voor 1 oktober 2020! Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met ons uitzendbureau in Bedum op het telefoonnummer 050 319 96 30.

Deel deze vacature via