Vacature: Middagmelker

  • Salaris Tussen € 10,- en € 17,-
  • Aantal uren per week 27 uur
  • Standplaats Leek
  • Opleidingsniveau Mbo

Over de functie

Een koe wordt 7 dagen per week 2 maal daags door de boer gemolken.  Als melker ben jij bereid om gemiddeld 3 tot 5 keer per week deze verantwoordelijke taak van onze opdrachtgever over te nemen.

Op maandag-, dinsdag- en woensdagmiddag rijd jij rond 16.45 uur het erf van onze opdrachtgever op. Je trekt je werkkleding aan, checkt of er bijzonderheden zijn waar je rekening mee moet houden en loopt vervolgens naar de stal om de koeien in de wachtruimte op te sluiten. Ondertussen maak je de boxen schoon. Daarna loop je naar de melkput en check je of alles goed staat om vervolgens de motor van de melkmachine aan te zetten. In een carrousel melk je in ongeveer 2,50 uur zo'n 250 koeien. Nadat de laatste koe de melkput heeft verlaten, maak je de melkschoon schoon en klaar voor de volgende melkbeurt. Bijzonderheden die je tijdens het melken bent tegen gekomen, geef je door aan de boer. Rond 19.15 uur rijd je met een tevreden en voldaan gevoel weer naar huis.

In overleg melk je ook eens per twee weken op zaterdag- en zondagochtend. Dan start je tussen 5.00 en 5.30 uur.

Zodra het gras weer begint te groeien, moet er eens per 4-5 weken gekuild worden. Maaien, schudden, harken en kuilbulten die weer dicht gemaakt moeten worden. Indien nodig ben je bereid om in deze drukkere periodes te helpen met zowel melken als landwerk en kuilbulten dichten.

Functie-eisen

  • ervaring als melker
  • verantwoordelijkheidsgevoel
  • flexilbel inzetbaar
  • rijbewijs B (en T)
  • eigen vervoer

Over het bedrijf

Je komt te werken bij een modern melkveebedrijf in de omgeving van Aduard wat samen met een aantal medewerkers met veel toewijding wordt gerund door een enthousiaste familie.

Wat wij bieden

Als melker is de cao productiegerichte dierhouderij van toepassing. Op basis van deze cao wordt jouw bruto uurloon vastgesteld. Afhankelijk van jouw leeftijd en ervaring ligt dit ongeveer tussen € 8,- en € 13,-. Daarnaast is onder bepaalde voorwaarden een kilometervergoeding van € 0,19 van toepassing. Bij het starten ontvang je van Abiant een paar werklaarzen, overall en 2 t-shirts.

Deel deze vacature via