Vacature: Melker 40-stands carrousel

  • Salaris Tussen € 8,- en € 12,-
  • Aantal uren per week 24 uur
  • Standplaats Kollum
  • Opleidingsniveau Mbo

Over de functie

Ooit gedacht dat er zo'n 600 dames op jou zouden staan te wachten? Dan is dit jouw kans!

Samen met een team van collega's ben je als melker begin- en eindverantwoordelijk voor het melken van circa 600 melkkoeien. Ieder dinsdagochtend en eens per twee weken op zondag rijd je 's nachts rond 2.00 uur in alle rust richting onze opdrachtgever. Wanneer je rond 2.15 uur aankomt, trek je je overall en laarzen aan, check je of er bijzonderheden zijn en loop je vervolgens de stal in om de eerste groep koeien in de wachtruimte op te sluiten. Ondertussen maak je de boxen schoon. Daarna zet je de melkmachine aan en begin je te melken in een 40-stands carrousel. Rond 4.15 uur komt een collega jou helpen. Samen zorgen jullie ervoor dat de 2e groep koeien in de wachtruimte wordt opgesloten zodat ook deze koeien gemolken kunnen worden. Rond 7.30 uur stapt de laatste koe de stal weer in. Jullie maken vervolgens de melkstal en wachtruimte helemaal schoon zodat jouw collega's de volgende ronde zo weer op kunnen starten.

Naast deze vroege ochtenddienst zijn er ook twee dagen per week waarop je kunt uitslapen (iedere donderdag en de ene week woensdag en de andere week vrijdag); je hoeft dan pas om 4.15 uur aanwezig te zijn om de collega die om 2.15 uur is begonnen te helpen met de 2e groep melkkoeien. Na het melken ben je welkom om aan de kantinetafel samen te ontbijten om daarna met een voldaan gevoel weer richting huis te rijden.

Eens per twee weken melk je naast de zondagochtend ook op zaterdagmiddag. Je begint dan om 14.15 uur en rijdt dan om ongeveer 19.30 uur weer naar huis.

In overleg kun je meer worden ingepland; ook voor andere werkzaamheden zoals het schoonmaken en opstrooien van (kalver)hokken en divers landwerk.

Functie-eisen

  • relevante werkervaring binnen de melkveehouderij
  • zelfstandig kunnen werken
  • verantwoordelijkheidsgevoel
  • flexibel inzetbaar
  • rijbewijs B en eigen vervoer (auto)-

Over het bedrijf

Onze opdrachtgever is een groot en modern familiebedrijf. Samen met een team van gedreven en gepassioneerde medewerkers wordt iedere dag alle voorkomende werkzaamheden met grote zorg uitgevoerd.

Wat wij bieden

Het betreft een parttime functie voor gemiddeld 18 uur per week waarbij een contract voor (on)bepaalde tijd tot de mogelijkheden behoort. Op basis van jouw ervaring, leeftijd en de cao productiegerichte dierhouderij wordt jouw bruto-uurloon vastgesteld. Het salaris ligt tussen € 8,- en € 12,- per uur. Je ontvangt een reiskostenvergoeding van € 0,19 per kilometer. Wanneer je gaat starten ontvang je naast een paar veiligheidslaarzen ook 2 t-shirts en overalls van ons.

Ben jij de vroege vogel die het huidige team van gepassioneerde medewerkers bij onze opdrachtgever komt versterken? Solliciteer dan voor 1 maart aanstaande. Voor meer informatie of vragen over deze vacature van melker kun je contact opnemen met ons uitzendbureau in Leek via telefoonnummer 0594 51 99 44.

Deel deze vacature via