Vacature: Junior Product Marketeer

 • Salaris Tussen € 2500,- en € 3000,-
 • Aantal uren per week 40 uur
 • Standplaats Joure
 • Opleidingsniveau Hbo

Over de functie

Ben jij een aanstormend talent op het gebied van marketing en sta jij in de startblokken om een bijdrage te leveren aan de ambitieuze plannen van een gerenommeerde internationale onderneming? Voor Spanninga zijn wij op zoek naar een enthousiaste en resultaatgerichte Junior Product Marketeer.

Als Junior Product Marketeer maak je op het hoofdkantoor in Joure deel uit van een gedreven marketing team en werk je nauw samen met collega’s van de afdelingen Marketing, Sales en Research and Development. Je volgt de ontwikkelingen op de internationale markt op de voet zodat deze kunnen worden vertaald naar een productassortiment dat perfect aansluit bij de wensen en behoeften van de klant in binnen- en buitenland.    

Je ondersteunt de Productmanager bij de volgende taken: 

 • uitvoeren van marktonderzoek en analyseren van de onderzoeksresultaten
 • ondersteunen van de Productmanager bij het bepalen van strategieën omtrent productontwikkeling en productmarketing
 • de collega’s van de afdelingen Sales en Marketing voorzien van gedetailleerde productinformatie
 • bewaken van deadlines bij de lancering van nieuwe producten
 • toetsen van de geïmplementeerde marketing- en productstrategieën op efficiëntie
 • bezoeken van beurzen en seminars in binnen- en buitenland

Functie-eisen

Wat verwachten wij van jou?

 • een afgeronde opleiding op hbo-niveau richting Marketing Management of vergelijkbaar
 • minimaal 1 jaar relevante stage- of werkervaring in marketing en sales
 • gedegen kennis van (digitale) marketing en marktonderzoek
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • sterk analytisch en probleemoplossend karakter

Daarnaast ben je ambitieus, beschik je over een sterke commerciële drive en heb je een scherp oog voor kansen in markt. Je werkt gestructureerd, weet prioriteiten te stellen en schakelt makkelijk tussen verschillende taken en verantwoordelijkheden. Je weet jezelf goed te presenteren en communiceert zowel mondeling als schriftelijk met gemak in het Engels.

Over het bedrijf

Over Spanninga
Spanninga is opgericht in 1918 en uitgegroeid tot een wereldwijd toonaangevende producent van exclusieve en innovatieve high-end oplossingen voor micromobiliteit. Het speerpunt ligt hierbij met name op fietsverlichting. Het familiebedrijf met 200 medewerkers heeft vestigingen in Nederland, Frankrijk en Azië. De productie vindt plaats in eigen fabrieken in Nederland, Frankrijk en China. Spanninga is een voorloper op het gebied van fietsveiligheid en de naam Spanninga staat voor innovatie. Op deze manier hebben zij al meer dan honderd jaar het vertrouwen en de erkenning van hun klanten weten te behouden. “Keep ahead of light” was, is en zal altijd de filosofie zijn. Dit is gebaseerd op constant onderzoek naar nieuwe technologieën, optieken, elektronica en gebruikersinzichten.

Wat wij bieden

Wat bieden wij jou? 
Je stapt binnen bij in een familiebedrijf met een collegiale, open en informele sfeer. Een internationale en inspirerende werkomgeving met volop kansen om jezelf verder te ontwikkelen. Grijp jij deze kans met beide handen aan? Dan treed je direct in dienst bij Spanninga op basis van een jaarcontract. Het betreft functie voor 38 uur per week, maar een 32 uur is bespreekbaar. Je salaris zal worden vastgesteld op basis van jouw kennis en ervaring. Salarisrichtlijn € 2400,00 - € 3000,00 per maand.

Solliciteren
Abiant verzorgt voor Spanninga de werving en selectie voor de functie van Junior Product Marketeer en jij zult direct in dienst treden bij Spanninga. Heb je nog vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen met Annet Fruitema, Adviseur Werving en selectie bij Abiant. Annet is bereikbaar op telefoonnummer 050 206 00 91.

Voldoe jij aan de geschetste verwachtingen en pas jij bij de gedreven cultuur van Spanninga? Wij zijn benieuwd wie jij bent, waar jij voor gaat, maar ook wat jouw ambities zijn. We kijken uit naar je verhaal en ontvangen je sollicitatie graag voor 28 februari 2021.

Deel deze vacature via