Vacature: Ambtelijk secretaris OR Abiant Holding

 • Salaris € 2673 - € 3421
 • Aantal uren per week 24 uur
 • Standplaats Groningen
 • Opleidingsniveau HboMbo

Over de functie

In de functie van Ambtelijk secretaris OR ondersteun je de drie ondernemingsraden en de centrale ondernemingsraad van Abiant Holding, moedermaatschappij van de business units Abiant NL, MF Groep en Dactum Groep.

Wat ga je doen?
Als ambtelijk secretaris ben je voor de OR-leden en voorzitters een rots in de branding. Zo denk je mee over onder meer de toepassing van de Wet op de ondernemingsraden (WOR). Je verzorgt de ingekomen correspondentie, doet voorstellen voor de jaaragenda, maakt vergaderagenda’s, notulen en zorgt voor de tijdige verspreiding van agendastukken. Het opstellen van nieuwsbrieven, OR-jaarverslag en presentaties, beantwoorden van advies- en instemmingsaanvragen en uitwerken van initiatiefvoorstellen hoort eveneens tot jouw taken. Verder ondersteun je de verkiezingscommissie bij het organiseren van OR-verkiezingen. Daarnaast maak je nieuwe OR-leden wegwijs in de OR werkwijze en regel je passende scholing voor hen. Je bent aanspreekpunt voor OR-leden en medewerkers die vragen hebben over medezeggenschapsonderwerpen. Bij dit alles bewaak je de procedures en ben je goed op de hoogte van wijzigingen in de WOR. Kortom een afwisselende functie met veel dynamiek en autonomie.

Functie-eisen

Door jouw sterke communicatieve vaardigheden, heldere notulen en zelfstandige werkhouding ben je in staat om de ondernemingsraden en het bestuur het vertrouwen te geven dat het goed komt. Je kunt goed plannen, prioriteiten stellen en de voortgang van afspraken bewaken. Je stelt je verantwoordelijk en integer op en kunt goed samenwerken. Daarbij heb je een nuchtere mentaliteit en voel jij je als geen ander thuis in een organisatie waar we graag de handen uit de mouwen steken.

Dit vul je aan met:

 • mbo+/hbo werk- en denkniveau met kennis van de Wet op de ondernemingsraden
 • bij voorkeur aangevuld met leergangen 1, 2 en 3 ambtelijk secretaris (secretarieel, beleidsprocessen, adviserend)
 • ruime relevante werkervaring
 • uitstekende beheersing van MS Office en bij voorkeur ervaring met Sharepoint

Over het bedrijf

Het afgelopen decennium is Abiant Holding uitgegroeid tot de grootste regionale personeelsdienst van Noord-Nederland. Wij zijn trotse werkgever van betrokken medewerkers die graag voor ons en onze veelzijdige opdrachtgevers werken. Trouwe opdrachtgevers die wij bedienen vanuit elf Abiant en zeven MF vestigingen in Groningen, Friesland en Drenthe en de specialistische diensten EU Service, Jobcoaching, Horeca, Asbestsanering en Werving & Selectie.

Wij zijn een betrokken, informele en laagdrempelige personeelsdienst, geen generalist maar specialist. Daarbij opereren wij in een snel veranderende arbeids- en bedrijvenmarkt met regelmatig wijzigende wetgeving. Door onze coöperatieve achtergrond denken wij niet als eenlingen maar als collectief. Wij zijn er voor al onze medewerkers, opdrachtgevers en voor elkaar. Wij werken mens gedreven, staan voor de belangen van onze medewerkers en gaan voor de wensen van onze opdrachtgevers. Kijk op www.mf.nl en www.abiant.nl voor nog meer informatie.

Wat wij bieden

Bij Abiant Holding kun je rekenen op een baan met veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Er is ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Onze cultuur is te omschrijven als informeel, nuchter en persoonlijk. Je kunt bij iedereen terecht en de deur staat altijd open.

Naast deze goede sfeer bieden wij jou verder:

 • een dienstverband voor een jaar met uitzicht op verlenging
 • een functie voor 18 tot 24 uur per week, flexibel in te delen
 • afhankelijk van ervaring een salaris tussen € 2.673,- en max. € 3.421,- op basis van 37,5 uur per week (Cao Bedrijfsverzorgingsdiensten)
 • 26 vakantiedagen per jaar op fulltime basis
 • 8,25% vakantietoeslag
 • vergoeding woon-werkverkeer
 • smartphone, laptop en prima pensioenvoorziening

Enthousiast?
Ben jij onze nieuwe ambtelijk secretaris van de OR? Dan ontvangen wij graag je cv met motivatie. Een (online) selectietest kan onderdeel zijn van de procedure. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. We ontvangen je sollicitatie graag voor 3 mei 2021.

Heb je nog vragen over de vacature ‘Ambtelijk secretaris OR’? Neem dan gerust contact op met Patrick Jansen, voorzitter COR. Hij vertelt je graag meer, je kan hem bereiken op 06 34 64 37 47.

Deel deze vacature via